• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Beadies start groothandel

Beadies start groothandel

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kralenwinkel Beadies is een internationale groothandel in sieraden gestart. Het Nederlandse bedrijf presenteerde zich afgelopen weekend voor het eerst tijdens de Franse modevakbeurs Prêt à Porter in Parijs. "Met onze winkels gaat het erg goed. Nu is het tijd om iets nieuws te proberen" ,zegt oprichtster en eigenaar Gudrun Simhoffer. "We doen dit voor de afwisseling, niet omdat we de illusie hebben dat we er heel erg rijk van worden."

Gudrun Simhoffer en Nanette Koenen openden in 1998 hun eerste winkel 'Beadies' in Amsterdam, waar zij zelfgemaakte sieraden verkochten en losse kralen om zelf te rijgen. Het concept sloeg aan. Het assortiment van meer dan 1200 verschillende kralen maakte hebberig en de mogelijkheid om zelf je sieraden samen te stellen sloot aan bij het groeiend individualisme in de mode. Kleding en sieraden konden in die tijd niet origineel en 'eigen' genoeg zijn. Beadies sprong daar onder meer op in met vrolijk gekleurde leren armbandjes waaraan letters (met strassteentjes) konden worden geregen om een naam of woord samen te stellen. De armbandjes werden een hit, vooral in jong studerend Nederland, en zijn nog steeds te koop. Wie geen zin had om zelf kralen tot een ketting te rijgen kon dat bij Beadies bovendien voor een kleine meerprijs láten doen. Ook de complete kettingen en armbanden sloegen aan om hun verrassende kleuren- en kralencombinaties en originele ontwerpen, vaak versierd met bedeltjes. Binnen drie jaar tijd werden nieuwe filialen geopend in Utrecht en Groningen. Daarnaast ging ook een internetwinkel van start.

In de groothandel gaat Beadies alleen de complete sieraden verkopen. "Met vier keer per jaar een collectie met circa 75 items" ,aldus Simhoffer. De kettingen en armbanden worden met de hand gemaakt in Nederland. Daarvoor heeft Beadies in de loop der jaren een flink netwerk van thuiswerkers en (oud) winkelmedewerkers opgebouwd. "Van hen weet ik dat ze kwaliteit maken." Bestellingen kunnen meestal binnen enkele weken worden afgeleverd. Voor de groothandelsverkoop richt Beadies zich voorlopig vooral op kleinere multi-brand boetieks.

Over haar deelname aan de modebeurs Prêt à Porter, waar Beadies een stand had in de afdeling Casabo, is Simhoffer zeer tevreden. "Het was heel erg leerzaam, ik heb veel mensen ontmoet en gesproken" ,zegt zij. Hoewel het aantal nieuwe klanten dat zij hier heeft genoteerd niet heel hoog is, zal Beadies binnenkort wel in veel verschillende landen verkrijgbaar zijn. "De eerste collectie is straks behalve in eigen land, ook te koop bij winkels in Italië, België, Frankrijk en Groot- Brittannië."

 

Beadies