• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Beken kleur!

Beken kleur!

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een overdonderende hoeveelheid reacties kwam er binnen nadat wij via www.FashionUnited.nl

Desondanks kiest modebewust Nederland collectief voor zwarte kleding. Maar liefst 34% van de respondenten gaf aan het liefst zwart te dragen. Goeie tweede werd de kleur roze met 26%. Een gedeelde derde plaats was voor de kleuren rood en blauw met ieder 10% van de stemmen.

Het populaire zwart zal een mooi contrast vormen met de leefomgeving van onze lezers. Ruim 30% noemde namelijk wit of crème als favoriete tinten voor het interieur. Daarnaast wordt rood in huis het meest gebruikt, 14% koos voor deze kleur.

Auto's zijn er in alle kleuren, maar in een zilvergrijze variant wordt het meest gereden, 20%. Zwarte, rode of blauwe auto's kregen allemaal ongeveer hetzelfde aantal stemmen. Respectievelijk 17, 15 en 16% van het totaal. Een lezer gaf aan de trotse bezitter te zijn van een paarse fiets.

Met welke kleur tandenborstel je poetst is natuurlijk niet echt boeiend, maar ook deze vraag werd enthousiast beantwoord. Het is in ieder geval goed te weten dat onze lezers allemaal een exemplaar bezitten. En wel in alle kleuren van de regenboog.

Het meest interessant waren de reacties op de vraag wat nou eigenlijk de lievelingskleur van onze lezers is. Het antwoord is: roze. Ruim 32% van de respondenten gaf die kleur op als ultieme favoriet.

Volgens fashion consultant Ellen Haeser staat de kleur roze voor fijne dingen. "Roze heeft iets positiefs," zegt zij. "Het is eigenlijk een heel traditionele en klassieke kleur die geassocieerd wordt met vriendelijkheid, leuke dingen, zoetigheid. Het is een sympathieke kleur." Kleurconsulente Jorien Schaap verklaart de populariteit van roze aan de hand van het modebeeld van vorige zomer. "Toen zag je overal roze. Ik denk dat die tint daarom ook nu nog zo goed scoort."

Opvallend was ook de emotionele lading van veel reacties op de vraag wat het belang is van kleur. Kleur wordt gezien als een middel om uiting te geven aan persoonlijkheid en stemming en dan vooral in positieve zin. "Kleuren maken mij vrolijk", "het kleurt de wereld vrolijker", "ik wordt er blij van" en "kleur is goed voor je humeur". Het is slechts een greep uit de reacties. Dat kleur belangrijk is voor onze lezers, zoveel is wel duidelijk. Of zoals een van hen het doeltreffend formuleerde: "I looooove colours".

FUvakblad
Kleur