• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Catwalk Trends voor Voorjaar/Zomer 2020

Belangrijke Catwalk Trends voor Voorjaar/Zomer 2020

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Trendstop geeft lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de belangrijke damesmode thema’s uit de internationale SS20 modeshows.

Het team van Trendstop biedt lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie onmisbare catwalk thema’s die bepalend zullen zijn voor de damesmode markt in Voorjaar/Zomer 2020. Raffinement en verfijning vormen de basis voor dit seizoen, waarbij ontwerpers de thema’s sport, outdoor en jeugd tot een verheven niveau tillen. Door aspecten uit diverse sectoren te combineren wordt een nieuwe generatie van hybride ontwerpen gecreëerd. Ons samengestelde catwalk-trendrapport en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de best mogelijke beslissingen kunt maken.

Deze week presenteert Trendstop drie overkoepelende SS20 thema’s. De verheffing van sportkleding en outdoor-mode wordt voortgezet in Geïntegreerde Outdoor Mode en Meer dan Sport, waardoor er meer mogelijkheden ontstaan in damesmode. Childhood Nostalgia vrolijkt op, haalt fijne herinneringen op en viert jeugdige popculture verwijzingen.

Geïntegreerde Outdoor Mode

Eigenschappen en onderdelen van outdoor-kleding zijn geïntegreerd in high fashion om een soepele functionaliteit aan luxe mode toe te voegen. Items die op draagbaarheid focussen hebben voor SS20 een zachtere uitstraling, geaccentueerd door doordachte hoogwaardige details die stilletjes hulde brengen aan de vrije natuur.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Junya Watanabe, Sacai, Victoria Tomas, allen Voorjaar Zomer 2020.

Meer dan Sport

Sportieve invloeden worden verheven tot luxe status door middel van een rustgevend, harmonieus palet en verfijnde modieuze silhouetten. Lichte performance materialen zijn met een nieuwe fijnheid verfijnd, terwijl technische innovaties geïntegreerd zijn in dagelijkse dankzij onverwachte details.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Givenchy, Roland Mouret, Agnona, allen Voorjaar Zomer 2020.

Jeugd Nostalgie

Invloeden uit de kindertijd introduceren een zekere speelsheid aan kleding. Als reactie op onzekere tijden worden expressieve en escapistische tendensen verkend en tradities weer teruggebracht. Geabstraheerde speelgoedmotieven, huiselijke breisels en meisjesachtige franjes in een felgekleurd palet benadrukken een speelse en vrolijke uitstraling.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: MSGM, Kate Spade, Anna Sui, allen Voorjaar Zomer 2020.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall Winter 2019-20 Key Theme Directions rapport van Trendstop, met alle onmisbare thema’s uit de modeshows van dit seizoen. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Lente/Zomer 2020
SS20
Trends
Trendstop