• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Catwalktrends van de Voorjaar/Zomer 2016 Herenmodeshows

Belangrijke Catwalktrends van de Voorjaar/Zomer 2016 Herenmodeshows

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Met ieder seizoen steeds boeiender wordende herenmodecollecties, zorgden de voorjaar/zomer 2016 catwalks voor veel inspirerende nieuwe stijlen die vernieuwing brachten in de hedendaagse herengarderobe. Oosterse invloeden en minimalistische esthetiek waren van Londen en Milaan tot Parijs bespeurbaar, met mannelijke looks voorzien van een vleugje vrouwelijke verfijning. Elders zagen we een evolutie van utilitaire thema’s en denim basisstukken, terwijl een reeks mooie collecties werd gepresenteerd door onbekende merken als Umit Benan en Hood By Air. Hier presenteren de catwalkexperts van Trendstop.com een paar van de meer moderne opkomende trends die op de S/S16 herenmode catwalks te zien waren, compleet met voorbeelden van invloedrijke ontwerpers.

An Eastern Inspiration

Aan Oosterse esthetiek was in de nieuwe seizoenscollecties geen gebrek. Het verfriste moderne ontwerpen met een vleugje exotiek en elegantie. Craig Green paste het silhouet van het uniform van de vechtsport aan met een opvallend erebuik van lagen en kleur, terwijl tuniekvormen met sportieve texturen en details gecombineerd werden bij No Editions. Astrid Andersen introduceerde een luxe element met kersenbloesem gedrukt op satijn.

Feminine Focus

Kant, zijde en doorschijnende stoffen blijven ontwerpers beïnvloeden, en zorgen voor een vrouwelijk element in herenmode. Deze trend voegt zachtheid toe aan formele ensembles, van transparante pastel overhemden gedragen met pantalons bij Dries van Noten tot glimmende gouden vormen die gedragen worden met lange sjaals bij Burberry. Elders maken uitgesproken bloemenprints op gekleurde achtergronden een statement bij Gucci.

Minimal Luxe

Een frisse minimalistische esthetiek was waarneembaar in de shows in alle drie modesteden, compleet met uitgesproken nadruk op luxe texturen. Gecoördineerde ensembles met schone lijnen en subtiele details zijn van belang, waaronder de ontspannen pastel-kleurige collecties van Damir Doma en Giorgio Armani. Hood By Air voegde een utilitaire twist toe aan aanpasbare gespleten silhouetten.

Utilitarian Uniform

In S/S16 overheersen utilitaire invloeden, met praktische stijlen als basis van veel van de collecties. De catwalks werden overspoeld met jasjes met veelvoudige zakken, overals en vrije-tijds combinaties, terwijl pasteltinten en sportieve accessoires voor vernieuwing zorgden. Uit Benan, Kenzo en Fendi behoren tot de belangrijke ontwerpers.

Denim Revamp

Nieuwe deniminspiraties waren in alle grote steden te zien, met hedendaagse updates van basis kledingstukken. Grote silhouetten maakten een statement bij Juun.J en Giorgio Armani, zowel in formele als vrije-tijds kleding. Bij Givenchy werden gedetailleerde denim overhemden gecombineerd met kilts uitgevoerd in tonale prints.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Spring/Summer 2015 Paris Men’s Trend Edit Report van Trendstop, vol belangrijke catwalkontwikkelingen op het gebied van kleur, materiaal, print & patroon, kleding, accessoires en schoenen. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Astrid Andersen, No Editions, Craig Green, Burberry, Gucci, Dries Van Noten, Damir Doma, Hood By Air, Giorgio Armani, Umit Benan, Kenzo, Fendi, Juun.J, Giorgio Armani, Givenchy, all Spring/Summer 2016.

Trendstop