• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Damesmode Printtrends op de Herfst Winter 2019-20 Catwalks

Belangrijke Damesmode Printtrends op de Herfst Winter 2019-20 Catwalks

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerste kennismaking met drie belangrijke trends die van invloed zullen zijn op de damesmode printtrends voor herfst/winter 2019-20.

Het Trendstopteam geeft lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie onmisbare trends die tijdens de internationale modeshows te zien waren en die bepalend zullen zijn voor damesmode prints in herfst/winter 2019-20 en daarna. Een historische heropleving is gaande waarbij ontwerpers hun pret-a-porter collecties voorzien van een vergeten esthetiek. Een luxe uitstraling is een kenmerk van dit seizoen, met geliefde door ateliers geïnspireerde motieven, traditionele productietechnieken en een vernieuwd gebruik van logo’s. Onze samengestelde catwalktrend-, print- en grafische printrapporten en bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de best mogelijke beslissingen kunt maken.

Deze week presenteert Trendstop drie FW19-20 trends die essentieel zijn voor de damesmodemarkt. In Bold Tapestry Florals krijgen bloemenmotieven geïnspireerd door het verleden een ambachtelijke draai, terwijl Archive Scarve Prints terugblikt op het gouden tijdperk van de mode. Parodied Branding maakt ook gebruik van huismotieven, maar met een speelse stedelijke update die een eigenzinnige moderne twist verleent aan klassieke branding.

Archive Scarf Prints

Ontwerpers duiken hun archieven in voor FW19-20 en eren hun huismotieven met een heropleving van ouderwetse sjaalmotieven. Klassieke architectuur en historische motieven worden gecombineerd met originele merkverwijzingen. Asymmetrische zomen en zijde stoffen hebben een sjaalachtig effect en weerspiegelen de oorsprong van de producten van veel luxe ateliers. Met Lurex doorschoten weefsels en satijnen afwerkingen worden van top tot teen gedragen en versterken daarmee verder het weelderige gevoel.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Hermes, Etro, Burberry, allen Herfst Winter 2019-20.

Parodied Branding

Typografie en brandingprints worden voor FW19-20 vernieuwd met een humoristische interpretatie van de logo’s. Branding van het huis wordt verschijnt nu in de vorm van voedselverpakkingen of grote, gedrukte stickers. De bekende symbolen krijgen een gewaagde update met graffiti-achtige vegen verf en aerosolspray over de originele versies heen.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Kenzo, Victoria Tomas, Emporio Armani, allen Herfst Winter 2019-20.

Bold Tapestry Florals

Dit seizoen worden bloemenmotieven geïnspireerd door ouderwetse interieurs met uitgesproken grote behangprints en wandtapijttechnieken. Grote bloemen lenen van voorbije tijdperken, met stijlen uit die periodes, afgezet in goud. Traditionele borduursels en tapijtsteken voegen een dimensionaal element toe aan bloemenmotieven, terwijl losse draden en onafgewerkte zomen het handgemaakte element van de look benadrukken.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Ulla Johnson, Litkovskaya, Oscar de la Renta, allen Herfst Winter 2019-20.

Exclusieve Aanbiedingen

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot de Spring Summer 2019 Commercial Print Forecast van Trendstop, met alle musthave commerciële prints voor het seizoen. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses trendstop.com/ rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Fall Winter 2019-20
Prints
Trends
Womenswear