• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Grafische Herenmode Trends op de Herfst Winter 2019-20 Catwalks

Belangrijke Grafische Herenmode Trends op de Herfst Winter 2019-20 Catwalks

Door Trendstop

3 apr 2019

Mode

Trendstop geeft lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de belangrijkste thema’s die van invloed zijn op herenmode print- en grafische printtrends voor herfst/winter 2019-20.

Het team van Trendstop biedt lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie essentiële trends vanuit de internationale modeshows die van invloed zullen zijn op herenmode in herfst/winter 2019-20 en daarna. Prints en grafische motieven zijn snel een onmisbaar element geworden van iedere herenmodecollectie en het herfst/winter 2019-20 seizoen blijft dit belangrijke groeigebied uitbreiden met een reeks uitgesproken all-over en strategisch geplaatste variaties. Ontwerpers richten zich op het heelal en de wereld van natuurkunde of blikken terug op de grafische iconen uit de kindertijd. Met de vernieuwing van traditionele motieven worden nieuwe creatieve heruitvindingen van basis herenmode kledingstukken geïntroduceerd die contrasterende grafische genres combineren. Onze samengestelde catwalk trend-, print- en grafische printrapporten en specialistische beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week presenteert Trendstop drie FW 2019-20 grafische trends die bepalend zullen zijn voor herenmode, schoenen en accessoires. Motieven maken een statement in Type Stripes en The Cartoon Artist waarbij plaatsingen van retro typografie en tekenfilmanimatie uitgesprokener worden. In Space Age Infographics wordt gekozen voor een meer volwassen benadering met opvallende maar sobere monochromatische futuristische en natuurkundige thema’s.

Type Stripes

Gestreepte motieven worden gecombineerd met populaire typografische motieven in een vernieuwde versie van een klassieke grafische look. Uitgesproken branding en slogans lopen horizontaal en creëren contrastbanen over het lichaam of lopen verticaal voor een optisch effect. Overdreven grote letters en gewaagde kleurencombinaties voorzien breiwerken en sweaters van een retro wintersport uitstraling.

Beelden via Trendstop, van links naar recht: Iceberg, MSGM, M 1992, allen Herfst Winter 2019-20.

Space-Age Infographics

Grafische prints voor heren laten zich inspireren door de toekomst met door technologie geïnspireerde prints. Natuurkundige info-grafische prints en interplanetaire fotorealistische beelden geven een ‘high-brow’ draai aan plaatsingsmotieven met monochromatische kleurpaletten en kleurblokken waardoor het effect van metingen, grafieken en cijfers versterkt wordt.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Vetements, Xander Zhou, A Cold Wall, allen Herfst Winter 2019-20.

The Cartoon Artist

Stedelijke streetwear krijgt een speelse make-over voor FW2019-20 met stripverhaalillustraties en sfeervolle prints. Nostalgie voor de kindertijd blijkt uit de levendige kleuren naïeve weergaven, terwijl gebreide constructies een korrelige uitstraling verlenen aan grafische prints, waarbij thema’s uit het digitale tijdperk aangehaald worden.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Iceberg, Dior Homme, Etudes, allen Herfst Winter 2019-20.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring Summer 2019 Graphic Themes rapport van Trendstop met alle must-have grafische prints voor het komende seizoen. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Trends
TRENDSTOP