• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Herenmodetrends vanuit Pitti Uomo Herfst/Winter 2016-17

Belangrijke Herenmodetrends vanuit Pitti Uomo Herfst/Winter 2016-17

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De tweede week van januari luidde het begin van het nieuwe beursseizoen in en trend-bepalende ontwerpers en merken maakten zich op voor de presentatie van hun herfst/winter 2016-17 collecties tijdens de internationale evenementen. Het invloedrijke Pitti Uomo gaf het startsein, met een uitgebreid aanbod op het gebied van mode, schoenen en accessoires voor mannen. De 89e editie van de beurs, die momenteel in Fortezza da Basso in Florence wordt gehouden, heeft ditmaal als thema ‘Pitti Generations’, waarin verschillende generaties moderne herenmode stijlen samenkomen. De experts van Trendstop.com zijn dit seizoen druk bezig de laatste trends op de belangrijke beurzen wereldwijd in kaart te brengen. Deze week presenteren zij aan de lezers van FashionUnited drie inspirerende herenmode trends vanuit Pitti Uomo Herfst/Winter 2016-17.

Distressed Gent

Formele stijlen krijgen een nonchalante, slordige afwerking dit seizoen, hetgeen leidt tot de look van de Distressed Gent. In zowel mode als accessories wordt er gespeeld met een gedempt palet, gevlekte oppervlakten, en afgetrapte of beschadigde details. Gescheurde Trilby hoedjes, getextureerde jassen met een grunge afwerking en versleten leren tassen behoren tot de hoogtepunten.

Fur on the Inside

Ideaal voor de kou, wordt er voor vrijetijdsjasjes gespeeld met textuur in de details. Bomberjacks, parka’s en anderen buitenkleding combineren geweven of technische stoffen met bontvoering voor extra warmte. Contrasterende tinten benadrukken het verschil in materiaalgebruik, terwijl bonte patronen een uitgesproken statement maken.

Playful Seventies

Zolang de jaren zeventig moderne herenmode blijven beïnvloeden, experimenteren ontwerpers met speelse interpretaties van de retro-look voor herfst/winter 2016-17. Neutrale geruite blazers worden voorzien van eigenzinnige academische appliqué, terwijl gebreide truien een statement maken met speelse motieven. Formele brogues vallen op met bont-gekleurde details.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Fall/Winter 2015-16 Milan & Florence Trade Show Report van Trendstop, met essentiële trends vanuit Pitti Uomo en Micam die uw herenmodecollecties voor dit seizoen zullen inspireren. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Reinhard Plank, CUPRO, All Need, Roy Rogers, Mr & Mrs Italy, Mr & Mrs Italy, Moto Guo, Carlo Volpi, Kenneth Field, allen Herfst/Winter 2016-17.


Trendstop