Belangrijke Modeshow Printtrends voor Voorjaar/Zomer 2020

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de belangrijke catwalk trends die van invloed zullen zijn op de printtrends voor damesmode in Voorjaar/Zomer 2020.

Het team van Trendstop geeft lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie onmisbare printtrends direct vanuit de internationale mode-evenementen. Deze basis printconcepten, die bepalend zijn voor damesmode prints en afbeeldingen in SS20 en daarna, zijn verfijnd en verheven met verwijzingen naar hoge cultuur en verfijnde uitvoeringen van natuur concepten. Onze samengestelde catwalkrapporten voor trends, prints en afbeeldingen en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week presenteert Trendstop drie SS20 trends die essentieel zijn voor de damesmode- en accessoiremarkten. De wereld van de natuur biedt inspiratie voor maritieme thema’s en een hedendaagse herbewerking van klassieke tropische looks in The Awesome Ocean en The Reimagined Tropical Print. Cultural Conversationals neemt een ‘high-brow’ benadering met historische motieven die ontwerpen verheffen.

The Reimagined Tropical Print

Er is een nieuwe versie van de alomtegenwoordige zomerse tropische print, met overdreven gestileerde motieven en op artistieke manier aangebrachte flora en gebladerte. Vereenvoudigde bladeren en dieren uit het oerwoud vallen op tegen kleurrijke geblokte achtergronden, terwijl felle kleurencombinaties hun bijna tekenfilmachtige eigenschappen versterken. Brede penseelstreken toveren kledingstukken om in een schildersdoek voor weelderige tropische bloesems.

Belangrijke Modeshow Printtrends voor Voorjaar/Zomer 2020
Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Valentino, Missoni, Marni, allen Voorjaar Zomer 2020.

The Awesome Ocean

Ontwerpers spelen in op de voortdurende gesprekken over de branche en duurzaamheid en het milieu en vieren de ontzagwekkende kracht en schoonheid van de oceanen door middel van uitgesproken, geabstraheerde prints in levendige zee blauwe tinten. Schilderachtig weergegeven prints van onstuimige zeeën, gestileerde golf illustraties en willekeurig gearceerde effecten die herinneren aan de branding verlenen een verkoelende uitstraling aan zowel de vrijetijds- als formele categorieën.

Belangrijke Modeshow Printtrends voor Voorjaar/Zomer 2020
Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Acne Studios, Halpern, Off-White, allen Voorjaar Zomer 2020.

Cultural Conversationals

Motieven wenden zich tot kunst en cultuur voor inspiratie die tot gespreksstof leidt, met verwijzingen naar Griekse en Romeinse geschiedenis en illustraties uit diverse kunststromingen. Tweekleurige tekeningen geven een eigentijdse draai aan klassieke thema’s waardoor antieke motieven een geanimeerde eigenschap krijgen. Willekeurige plaatsingen en ‘all-over’ effecten benadrukken de artistieke inspanningen.

Belangrijke Modeshow Printtrends voor Voorjaar/Zomer 2020
Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Salvatore Ferragamo, Alexander McQueen, Baum und Pferdgarten, allen Voorjaar Zomer 2020.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot de Fall Winter 2019-20 Key Print Directions van Trendstop, met alle must-have prints uit de modeshows. Klik hier voor uw gratis rapport.

Belangrijke Modeshow Printtrends voor Voorjaar/Zomer 2020

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN