Belangrijke Stoffentrends voor Herfst/Winter 2016-17 vanuit Pitti Filati

Onder de verschillende voorjaar/zomer16 modebeurzen die deze zomer over de hele wereld werden gehouden, vond vorige maand ook de herfst/winter 2016-17 editie van Pitti Filati - de vooraanstaande textiel- en breiselbeurs - in Florence plaats. Pitti Filati, die in het ontzagwekkende Fortezza de Basso gehouden werd, signaleert de laatste stijlen en technische innovaties in breisels voor duizenden inkopers, leden van de pers en branchegenoten.

Dit seizoen lag de nadruk op een hedendaagse benadering van handenarbeid, zoals te zien wa met contrasterende combinaties die traditionele technieken combineerde met performance technologie, waardoor een nieuw soort fashion-forward garen ontstond. Het ‘Feel the Yarn’ trainingsproject van Pitti was ook erg populair, met een presentatie van vooruitstrevende creaties door de volgende generatie ontwerpers en wevers. Deze week nodigt Trendstop de lezers van FashionUnited uit om drie essentiële stoffentrends te ontdekken die door de trendexperts van Trendstop op Pitti Filati zijn geanalyseerd.

Belangrijke Stoffentrends voor Herfst/Winter 2016-17 vanuit Pitti Filati

Cloudy Heavyweights

Breisels worden vernieuwd met een intrigerende speling op dichtheid voor herfst, met wolkachtige texturen die gecombineerd worden met zware eigenschappen. Zachte, pluizige stoffen in een reeks verschillende garen hebben een hoge aaibaarheidsfactor, terwijl dikke stoffen compacte vormen creëren die extra warmte verlenen aan producten.

Belangrijke Stoffentrends voor Herfst/Winter 2016-17 vanuit Pitti Filati

Knotted & Twisted Cables

De traditionele kabeltrui wordt vernieuwd met een hedendaagse twist, met als resultaat tastbare geknoopte en gedraaide vormen. Zware stukken garen worden in brede repen in elkaar gevlochten, met contrasterende kleuren die het patroon benadrukken. Het gebruik van laagjes, door kabels over een dik gebreid oppervlak te plaatsen, behoort tot de andere interpretaties.

Belangrijke Stoffentrends voor Herfst/Winter 2016-17 vanuit Pitti Filati

3D Minerals

Geïnspireerd door formaties uit de natuur, nemen een stap vooruit met drie-dimensionale oppervlakten die op mineralen lijken. Reliëf patronen in abstracte vormen komen veel voor, met rots-achtige motieven die over een gladde ondergrond lijken te drijven. Ondertussen, versterken coated panelen het harde, textuurmatige gevoel met de toevoeging van een glans van kristallijn.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van het complete Fall/Winter 2015-16 Pitti Filati Trade Show Report van Trendstop, met toptrends en merken om in de gaten te houden, samen met exclusieve producten die door de redactie zijn uitgelicht. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Belangrijke Stoffentrends voor Herfst/Winter 2016-17 vanuit Pitti Filati

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Alpes, Olimpias Goriziana, Industria Italiana Filati, Botto Giuseppe, Ormo, Filati Power, Igea, Pitti Filati Feel the Yarn Area, Pitti Filati Feel the Yarn Area, allen Herfst/Winter 2016-17.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN