Ten Cate heeft over het eerste kwartaal een winst geboekt van 2,5 miljoen euro, tegenover een winst van 0,3 miljoen euro een jaar geleden.

De winstontwikkeling over het eerste kwartaal overtrof de verwachtingen die het bedrijf had, mede omdat het eerste en het vierde kwartaal vanwege seizoenspatronen doorgaans in mindere mate bijdragen aan de winstopbouw gedurende het boekjaar.

”De netto omzet in het eerste kwartaal steeg met 3% naar 150,4 miljoen euro. De omzet in de sector Technisch Textiel steeg met 7,5%, met name als gevolg van de voortgaande omzetgroei in antiballistische materialen, zoals kogelvrije vesten, en de opleving van de Amerikaanse markt”, aldus het concern. In de sector Technische Componenten was echter sprake van een omzetdaling van 3,9%.

Alhoewel de winstontwikkeling zich gunstig laat aanzien, is het op grond van een aantal onzekere factoren nog niet mogelijk om een winsttaxatie voor 2002 af te geven, zo stelt het bedrijf. Met name het risico van prijsstijging van aan de olieprijs gekoppelde grondstoffen zal hierbij een rol spelen. Het concern handhaaft de verwachting dat de operationele winst dit jaar fors zal stijgen.

Nieuwe directeur Ten Cate Enbi B. Denekamp is benoemd tot directeur van de divisie Ten Cate Enbi. De 46-jarige ingenieur werkte hiervoor bij Axxicon en daarvoor bij ASM Europe.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN