• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Better Cotton Initative bereikt 700 leden

Better Cotton Initative bereikt 700 leden

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De transnationale non-profitorganisatie Better Cotton Initiative (BCI) heeft zijn 700e lid mogen onthalen. De organisatie die strijdt voor een duurzamere katoenindustrie heeft hiermee zijn doelstelling van 2015 bereikt. Daarnaast markeert 2015 het vijfde jaar op rij waarin BCI het aantal leden heeft zien stijgen.

”BCI heeft in de afgelopen zes jaar iets bereikt waar de hele sector trots op kan zijn,” zei BCI Programma Directrice Ruchira Joshi in een persbericht. “We zouden dit niet hebben kunnen doen zonder onze leden. Dit jaar vragen we alle 700 van jullie om een steentje bij te dragen aan het transformeren van de toekomst van katoen.”

Enkele partijen die in het afgelopen jaar lid zijn geworden van BCI, zijn C&A, de United States Fashion Industry Association (USFIA) en textielfabriek PT Indo-Rama. Onder andere moderetailers H&M, Levi Strauss & Co. en Adidas waren al bij de organisatie aangesloten. Door lid te worden, beloven bedrijven de eigen katoenproductie zo duurzaam mogelijk te laten plaatsvinden door zich te houden aan het Better Cotton Standard System. In het manifest stelt BCI bijvoorbeeld dat tijdens de katoenproductie zo efficiënt mogelijk met water moet worden omgegaan en dat moet worden geprobeerd natuurgebieden te conserveren.

BCI werd in 2005 opgericht, en houdt zich bezig met het ontwikkelen van duurzame productiemethoden voor de katoensector en het promoten van duurzaam katoen. De organisatie heeft als doelstelling dat 30 procent van alle geproduceerde katoen in 2020 voldoet aan de Better Cotton standaard.

Better Cotton Initiative
C&A
H&M