• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bhs breidt uit naar Oost Europa

Bhs breidt uit naar Oost Europa

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Britse retailtycoon Philip Green, eigenaar van succesvolle kledingketens zoals Top Shop en Miss Selfridge, gaat zijn retailnetwerk uitbreiden naar Oost- Europa en Rusland. De miljonair / ondernemer opent deze week de eerste van twee Bhs filialen in Litouwen. Ook staat de opening in Moskou gepland van een filiaal van deze Engelse detailhandelsketen, die te vergelijken is met Marks & Spencer. De nieuwe filialen zijn vrijwel identiek aan de opvallend succesvolle winkels die het bedrijf in Groot- Brittannië exploiteert.

In een gesprek met dagblad The Scotsman zei Green dat hij al langer de mogelijkheden aan het bekijken was voor een expansie naar het voormalige Oostblok. "We spreken er al enige tijd over, maar het is gewoon een kwestie van uitbreiding. Het is natuurlijk geen groot deel van de onderneming, maar deze gebieden zijn het wel waard om nader te bekijken", aldus Green in die krant.

Waarschijnlijk worden voor de nieuwe winkels hetzelfde format gevolgd als voor eerdere franchise openingen op het Europese continent en in het Midden- Oosten, die uitstekende resultaten hebben laten zien.

De retailsector is momenteel een van de snelt groeiende sectoren van Rusland, hoewel de markt daar nog steeds wordt gedomineerd door relatief kleine winkels. Verwacht wordt dat Greens andere winkelbedrijven, vooral de modeketen Top Shop, op korte termijn in dezelfde landen zullen worden gelanceerd mits het experiment met Bhs succes oplevert.

Philip Green is verantwoordelijk voor de transformatie van Bhs, de weinig succesvolle keten die hij bijna vier jaar geleden voor £200 miljoen overnam en nu meer dan £1 miljard waard is. Met Arcadia, het moederbedrijf van o.a. Top Shop en Dorothy Perkins, was het hetzelfde verhaal. Binnen een jaar na de overname door Green groeide de winst met een overdonderende 95,8%. (Bron: The Scotsman)

BHS