Over de technologie in de Prada winkel in SoHo in Manhattan is meer te doen dan over de kleding die er hangt. Bij de opening vergaapte men zich al aan de hypermoderne, ronde glazen lift en de kleedkamers met glazen deuren die ondoorzichtig worden wanneer er iemand instapt. Maar Prada heeft nog andere technologische hoogstandjes in petto.

De peperdure kledingstukken zijn voorzien van labels die meer prijsgeven dan het bedrag dat ervoor bij de kassa moet worden neergeteld. Met behulp van een scanner kunnen winkelbedienden uit deze labels onder meer aflezen in welke maten of kleuren het betreffende artikel nog meer voorradig is, zonder daarvoor in de rekken of het magazijn te hoeven duiken. Van deze labels is ook af te lezen van welk materiaal het kledingstuk is gemaakt en natuurlijk met welke andere items in de winkel het goed te combineren is. Maar dat is nog niet alles.

De kleedkamers van de Prada-winkel zijn voorzien van lichtbakken waarin klanten kledingstukken en accessoires zoals riemen en sjaals kunnen hangen. De apparatuur ontvangt de signalen die de labels uitzenden en projecteert de outfit op een scherm. Deze technologie zal in de nabije toekomst ook gebruikt worden om een virtuele kledingkast bij te houden. Zo hoef je je nooit meer af te vragen of dit bloesje wel past bij die rok die je twee weken daarvoor hebt gekocht. Gewoon even inloggen vanuit de paskamer et voila, alle informatie is direct voorradig. Met zoveel practische informatie in de winkel kan je haast geen miskopen meer doen!

Maar zou je dan ooit nog iets mogen terugbrengen?.....

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN