• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Birkenstock verkozen tot diervriendelijkste schoenenmerk

Mode

Birkenstock verkozen tot diervriendelijkste schoenenmerk

Door Arjan Ranjbar

15 feb. 2018

Birkenstock heeft een award ontvangen voor diervriendelijkste schoenenmerk van het jaar. De Duitse fabrikant ontvangt de prijs uit handen van de jongerenafdeling van dierenwelzijnsorganisatie PETA voor hun inzet op het gebied van diervrije productie.

De afgelopen periode kon online gestemd worden op de winnaar. Nog nooit lieten zoveel mensen hun stem horen, zo laat Birkenstock weten middels een persbericht. “We zijn ontzettend trots op deze prijs omdat die komt van de mensen waar we het voor doen - onze klanten,” aldus Birkenstock-CEO Oliver Reichert. “Vooral onder jongeren kiezen steeds meer mensen voor een veganistische manier van leven. We bieden veel producten aan voor deze doelgroep. Deze prijs motiveert ons op op dezelfde voet door te gaan.” Over de opvatting dat veganistische mode niet stijlvol is, is Reichert resoluut. “Met onze veganistische collectie bewijzen we precies het tegenovergestelde: diervriendelijke mode kan ook stijlvol en trendy zijn.

Momenteel produceert Birkenstock naar eigen zeggen één vijfde van haar producten volledig vrij van dierlijke componenten en verdubbelt het ieder seizoen haar aanbod sandalen op kurkbasis. Het is overigens niet de eerste prijs die Birkenstock ontvangt uit handen van PETA. In september 2016 ontving het namens de Duitse tak van de organisatie al een soortgelijke onderscheiding voor de productie van een diervriendelijke versie van haar Madrid-sandaal.

De Libby Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de diervriendelijkste bedrijven in categorieën als restaurants, cosmeticabedrijven en dus kleding-en schoenenmerken. Eerdere winnaars van de prijs waren onder meer Toms, Iron Fist en MooShoes.

Beeld: Birkenstock