• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Björn Borg lanceert nude collectie voor alle huidstinten

Björn Borg lanceert nude collectie voor alle huidstinten

Door Anne Buis

bezig met laden...

Mode

De kleur nude mag dan het synoniem zijn voor huidkleurig, toch heeft bijna niemand die exacte tint. Sportmodemerk Björn Borg lanceert daarom op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, een speciale huidskleurige ondergoedcollectie, waarin meerdere huidtinten vertegenwoordigd worden.

“Het zogeheten huidkleurige ondergoed bedient traditiegetrouw alleen blanke individuen, bijvoorbeeld met tinten als beige en lichtroze, terwijl 84 procent van de wereldbevolking een huidskleur heeft die anders is dan de ‘standaard nude kleur,” stelt het merk in een persbericht.

De collectie is uitgewerkt in zes verschillende huidtinten. Die zijn gebaseerd op de Fitzpatrick-schaal. Menselijke huidpigmentatie is namelijk geëvolueerd door de hoeveelheid ultraviolette straling op de huid en de Fitzpatrick-schaal deelt de verschillende soorten huid in op reactie aan ultraviolette straling. Deze indeling bevat zes belangrijke huidskleuren; precies dezelfde die worden aangeboden via de nieuwe Björn Borg Skin-collectie.

Björn Borg komt met huidkleurig ondergoed in zes tinten

“Nude is geen kleur; het is een concept waar iedereen recht op moet hebben. Er is een hele wereld vol met mooie huidtinten en zelfs als we ze niet allemaal kunnen aanbieden, hopen we dat de meeste mensen in staat zijn om iets dichtbij hun eigen huidskleur te vinden met deze nieuwe lijn,” zegt James Lee, hoofdontwerper van Björn Borg.

“We beschrijven het als ‘zes tinten van de mens’ en de reden dat we het op Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie lanceren is dat het politieke Europese klimaat pittig is de laatste tijd en dat het tijd is om kleur te bekennen. Dit is onze bijdrage aan het debat,” vult marketingdirecteur Jonas Lingberg Nyvang aan.

De huidkleurige collectie bestaat uit hotpants voor vrouwen en een boxershort voor heren, die gemaakt zijn van een nieuwe microvezelstof, die ademt en de pasvorm behoudt. Beide items zullen 32,95 euro gaan kosten in de webshop.


Bjorn Borg