• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Björn Borg wil meer

Björn Borg wil meer

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Zweedse kledingmerk Björn Borg heeft een goed jaar achter de rug. De netto winst over het hele jaar kwam 74.4 procent hoger uit, op 142.1 miljoen Zweedse kroon, (81.9 miljoen euro). De netto-omzet van de groep nam in het laatste kwartaal toe met 29 procent tot 139,8 miljoen Zweedse Kroon, ofwel 108.5 miljoen  euro. Over het hele jaar groeide de omzet met 53 procent, naar SEK495miljoen (324 miljoen euro)

”We hebben een sterk jaar volbracht met goede groei en winstverwachting," zei CEO Nils Vinberg van Björn Borg. "Ik ben blij dat we ook in het vierde kwartaal goede resultaten konden presenteren, ondanks de moeilijke thuismarkt " Volgens Vinberg was vooral december een moeilijke maand voor retailers in Zweden. De groei van de groep is voornamelijk te danken aan de uitbreiding van het merk, dat het aantal verkooppunten met zestig procent uitbreidde.

Voor komend jaar zijn er opnieuw plannen voor expansie. Niet alleen moet het aantal verkooppunten in de grote Europese winkels groeien, de verwachting is ook dat het merk dit jaar zijn eerste eigen winkels in de UK en Spanje zal openen, zegt Managing Director Nils Vinberg: "We zijn nu vooral sterk in de kleine landen. In de andere landen valt voor ons nog veel werk te verrichten."

Verder staat uitbreiding naar de Amerikaanse markt op de agenda. "Daar komt dit jaar onze voornaamste focus te liggen," aldus Vinberg. Voor de Nederlandse markt verwacht hij geen verrassingen meer. Dit jaar gaat in ons land de dertigste vestiging van Björn Borg open en daarmee is de markt verzadigd. Met veertig procent van de omzet vormt Nederland momenteel de belangrijkste afzetmarkt uit van Björn Borg. Thuismarkt Zweden is goed voor 26 procent van de omzet.

Behalve uitbreiding in het aantal verkooppunten zoekt Björn Borg naar mogelijkheden om nieuwe consumentengroepen aan te boren. Daarom wordt er in het najaar van 2008 een nieuwe ondergoedlijn uitgebracht die gericht is op 30-plussers.

bjornborg