Scan pin & go bij Hema Franchise in Noordwijk

 

De retail automatiseerder NCR Corporation heeft in samenwerking met Bkvision uit het Utrechtse Maarn bij de HEMA franchise vestiging in Noordwijk de eerste zelfbedieningskassa in Nederland geïnstalleerd. Naast de bestaande mogelijkheid om bij de kassamedewerker af te rekenen, kunnen klanten nu ook de zelfbedieningskassa gebruiken om hun aankopen te scannen, in te pakken en af te rekenen zonder assistentie. Volgens Evert Jan de Boer, franchise eigenaar van Hema Noordwijk, kan dit systeem de wachttijd voor de klant bij de kassa enorm terugbrengen. Sinds 10 januari jl. staat de kassa op proef maar het systeem wordt nu - naast de 'gewone' kassa's - definitief bij de HEMA in Noordwijk ingevoerd.

Onderzoek dat in september 2001 door NCR werd uitgevoerd onder consumenten in Engeland, Duitsland en Frankrijk, heeft aangetoond dat uitbreiding van de service aan klanten door een zelfbedieningskassa positief wordt ontvangen door het winkelend publiek en dat het een positieve invloed kan hebben op de loyaliteit van de klant. Ruim 40% van de ondervraagden zou een voorkeur hebben voor het bezoeken van een winkel waar de klant de keuze heeft om een zelfbedieningskassa te gebruiken.

Belangrijke redenen om te kiezen voor het systeem van NCR en de software van BKvision waren voor het management van HEMA Noordwijk de beproefde technologie en de grote ervaring van de beider bedrijven in winkelautomatiseringssystemen. Op dit moment treft u de combinatie NCR kassa's met de software van BKvision in meer dan 65% van de centraal geleide filiaalorganisaties(Vendex speciaalzaken, We, Etam etc.) aan.

Om het geheel binnen een zeer kort tijdsbestek voor de Hema werkende te krijgen, heeft BKvision haar Kassa-applicatie Dynavision geïntegreerd met NCR's Fastlane hard en software. De grote ervaring van de ontwikkelaars van BKvision met de NCR hard- en software is mede oorzaak van een succesvolle afsluiting van dit project.

BK Vision B.V. (www.bkvision.nl) is marktleider binnen de Benelux voor de levering van winkelautomatisering aan centraalgeleide filiaalorganisaties. DynaVision is met meer dan 5000 licenties de meest gebruikte Point of Sale applicatie in de Benelux. BKvision is een 100% dochter van Plus Integration Supply Chain Solution (www.yourplus.com) in Haarlem.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN