• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Blahnik in Düsseldorf

Blahnik in Düsseldorf

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Manolo Blahnik zal aanwezig zijn bij de opening van de honderdste editie van de jaarlijkse schoenenbeurs in Düsseldorf. Ter gelegenheid van het jubileum van de beurs, dat plaatsvindt van 18 tot en met 21 september, is er een speciale expositie ingericht waarin de geschiedenis van drie invloedrijke schoenartiesten aan bod komt.

De carrières van Israel Miller, een van de belangrijkste importeurs van Europese merken in Amerika, de Franse Charles Jourdan, die onder anderen voor Christian Dior produceerde, en Manolo Blahnik worden aan de hand van illustraties, reclameprenten en foto's uitgelicht. In de expositie ligt de nadruk op de samenwerking tussen schoenontwerpers en kunstenaars, zoals Andy Warhol en Guy Bourdin.

Manolo Blahnik, die dertig jaar in het vak zit, is van mening dat schoenen een vrouw veranderen. Zijn ontwerpen hebben een kenmerkende stijl. Door de televisieserie 'Sex and the City' bereikte Blahnik een internationaal publiek.

In de twintigste eeuw heeft de schoen als mode accessoire een ware revolutie doorgemaakt. Niet alleen worden designschoenen door vrouwelijke fans geëerd, ook voor de industrie zijn de schoenen van grote betekenis.

Manolo Blahnik