• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bloot is uit

Bloot is uit

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Strakke heupbroeken en piepkleine topjes zijn passé. De Amerikaanse jeugd kiest tegenwoordig voor minder onthullende kleding. Volgens Amerikaanse modedeskundigen verschuift de trend dit najaar naar bescheidenheid in de mode voor tienermeisjes en naar verwachting zal deze trend zich in het voorjaar van 2006 voortzetten.

"We zien nu ineens roklengtes tot op de knie, nette broeken, preutse topjes en grote parelkettingen," zegt Gloria Baume, chef mode marketing voor Teen Vogue. Baume, die zich tot de Europese catwalks wendt voor modetrends voor Amerikaanse tieners, zegt dat ontwerpers worden geïnspireerd door de "damesachtige en bijna ouderwetse" stijl van de jaren 50.

Dit houdt in dat er geen ruimte meer is voor strakke kleding en blote buiken à la Britney Spears. "De laatste mode is allerminst strak gesneden," zegt Baume. Zij hoopt dat dit betekent dat de heupbroek trend ten einde is. "Ik vind ze niet leuk. Die stijl bestaat nu al vier jaar en ik denk dat de meisjes er genoeg van krijgen."

CosmoGIRL! Redactrice Tara McBratney gelooft ook dat er een verschuiving plaatsvindt, maar gelooft niet dat dit te maken heeft met druk vanuit de conservatieve hoek van de samenleving. "Mode is een cyclus. We zijn op het punt beland dat spijkerbroeken niet lager kunnen en topjes niet strakker of korter. Het is daarom een natuurlijk proces dat de mode nu de tegenovergestelde richting inslaat," zegt ze.

Er zijn anderen die geloven dat het fenomeen deel uitmaakt van een grotere sociale verschuiving. Pam Gunderson, die de katholiek Challenge Girls Club of Greater Seattle leidt, denkt dat tieners een ongestructureerde, onorthodoxe manier van leven de rug toekeren. De verklaring van McBratney lijkt echter waarschijnlijker.

Trend