• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Blue Cult betreedt Europa

Blue Cult betreedt Europa

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het populaire jeanslabel Blue Cult komt naar Nederland! Het Amerikaanse bedrijf dat spijkergoed produceert, heeft onlangs in Zwitserland een distributiecentrum geopend ten einde hun superstrakke jeans in Europa te lanceren. Sterren zoals Jennifer Aniston, Kate Hudson en Cher zijn al jaren grote fans van broeken van het merk, waarvan de pasvorm 'perfect' zou zijn.

De Franse modeontwerper David Mechaly en zijn vrouw Caroline Athias hebben Blue Cult opgericht in het begin van de jaren zeventig. In die periode ontketende Mechaly een revolutie in de mode-industrie toen hij de sexy MacKeen Jeans ontwikkelde. Deze jeans verwierven al snel een cultstatus toen ze werden ontdekt door beroemde sterren. Ook nu nog gaat het merk prat op zijn sterrenstatus en is trots op zijn grote en beroemde clientèle. Blue Cult jeans vallen vooral op door hun elegante uitstraling en superstrakke pasvorm.

De introductie van Blue Cult in Europa staat al voor deze zomer gepland en komt onder leiding van Michel Faraut die tot directeur van het distributiebedrijf is benoemd.

Blue Cult Europe Inc. is gevestigd in Genève en gaat vanaf juli de distributie verzorgen van producten van het merk aan winkels in de Benelux, Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland en Oostenrijk. De Blue Cult-collectie die in Europa op de markt wordt gebracht, wordt in Amerika geproduceerd.

De kledinglijn van Blue Cult, dat in Californië is gevestigd, bestaat momenteel uit 25 kledingstukken die tot nu toe alleen in de VS werden verkocht via warenhuizen zoals Barneys en Fred Segal. Het bedrijf is vooral op vrouwen gericht.

bluecultjeans