• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bono steunt fashion label

Bono steunt fashion label

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

U2-zanger Bono heeft een nieuw project. Hij gaat het nieuwe fashion label Edun promoten. Het zal Bono echter niet louter om het verkopen van t-shirts, blazers en hippe spijkerbroeken gaan. Het doel van de label is om - door de productie van aantrekkelijke en draagbare kleding - mensen in ontwikkelingslanden van langdurige arbeidskansen te voorzien en een stabiele commerciële band met deze landen op te bouwen.

Elke spijkerbroek draagt de inscriptie: "Wij dragen het verhaal van de mensen die onze kleding maken met ons mee." Edun - het woord 'nude' achterstevoren geschreven - is ontworpen door de vrouw van Bono, Ali Hewson, en Rogan Gregory, een ontwerper die zelf al veel succes heeft geboekt met zijn eigen kledinglijn waarin de nadruk ligt op organische stoffen. De kleding wordt geproduceerd in Lima, Peru en Monastir, Tunesië en voor het komende seizoen zal productie ook in Lesotho, Zuid- Afrika, en in Tanzania plaatsvinden.

Hewson ziet zichzelf als een beginneling in de modewereld. "Ik begin nog maar net. Als kind was ik jongensachtig", zei ze. Zij voegt daaraantoe dat zij en haar man op het idee kwamen een kledinglijn te ontwikkelen als resultaat van zijn vele bezoeken aan Afrika. "Bono kreeg van de Afrikanen sterk de indruk dat zij niet op liefdadigheid zitten te wachten maar juist willen werken. Het zijn trotse mensen. Dit bedrijf is een zakelijk model waar anderen een voorbeeld aan kunnen nemen."

Bono en Hewson merkten allebei op dat mensen het ook steeds belangrijker vinden om te weten waar hun kleding vandaan komt en door wie het wordt gemaakt. "Ik begon zelf te denken: hebben anderman's kinderen kleding gemaakt voor mijn kinderen?" aldus Hewson. Bono is uiteindelijk verantwoordelijk voor waar de productie plaats zal vinden en voor de pr, maar hij heeft zijn vrouw moeten beloven dat hij zich niet zal bemoeien met het ontwerpen.

Momenteel is de casualkleding in Saks Fifth Avenue beschikbaar.

Edun