• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Brantano realiseert bedrijfswinst

Brantano realiseert bedrijfswinst

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Belgische Brantano Groep realiseerde een bedrijfswinst van €16.4 miljoen in de eerste negen maanden van 2005. De operationele cashflow bedroeg €23.1 miljoen en het resultaat uit voortgezette activiteiten na belastingen steeg met 9.9 procent naar €9.6 miljoen. Het netto resultaat groeide met 14.5 procent naar €6.4 miljoen. In het derde kwartaal steeg het bedrijfsresultaat met 5.6 procent, terwijl het resultaat uit voorgezette activiteiten na belastingen met 18.6 procent steeg en het netto resultaat met 36.4 procent toenam. Omzet in het kwartaal bedroeg €78.9 miljoen.

De geconsolideerde omzet van de Groep over de eerste negen maanden bedroeg €224.7 miljoen, een negatieve groei van 0.3 procent ten opzichte van de vergelijkbare omzet vorig jaar, Nederland en Denemarken buiten beschouwing latend. In de eerste negen maanden van 2005 werden in het VK vijf winkels geopened en twee gesloten. In het Midden Oosten werden ook vijf winkels geopend. Per 30 september had de Groep 125 winkels in België en Luxemburg en 140 winkels in het VK. Inclusief de negen franchisewinkels in het Midden Oosten, kwam het totaal uit op 274 winkels.

In het vierde kwartaal zullen er in het VK nog 5 nieuwe winkels worden geopend. De overige geplande openingen zullen om bouw- en vergunningstechnische redenen verschoven worden naar 2006. Voorzitter Joris Brantegem zei in een verklaring: ”Over de eerste negen maanden kenden we een groei van de omzet in België en een terugval van de like-for-like omzetgroei in het VK. In beide landen konden we de bruto-marge verbeteren.”

Brantegem zei verder: ”In beide landen kennen we een verhoging van de operationele kosten en bovendien hebben we in het VK dit jaar een hoog aantal huurherzieningen. We kunnen stellen dat we ondanks de moeilijke omstandigheden in het derde kwartaal, namelijk enerzijds de markt in het algemeen en anderzijds het weer dat veel te warm was voor een goede start van het winterseizoen, een goed resultaat hebben neergezet.”

Brantegem waarschuwde dat gedurende de eerst volgende maanden rekening zou moeten worden gehouden met een zeer competitieve markt. Voorts zei hij dat de Groep streeft naar een omzet van €300 miljoen en een bedrijfsresultaat van €18 miljoen.

 

 

 

 

 

brantano1