• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Brantano verkoopt vastgoeddochter

Brantano verkoopt vastgoeddochter

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Groep Brantano heeft de aandelen in vastgoeddochter Brimmo verkocht aan Belgische vastgoed investeringsfirma Retail Estates. Na de verkoop zal Brantano huurder blijven van de 19 winkels en het distributiecentrum van Brimmo. Met deze verkoop realiseert Brantano een meerwaarde na belasting van €22 miljoen.

De Groep Brantano was eigenaar van 21 winkels in België. Brimmo, de vastgoedtak van het bedrijf was eigenaar van 19 daarvan. Volgens het bedrijf was het de juiste tijd om Brimmo van de hand te doen, vooral gezien de huidige markt voor vastgoed en de prijs die het bedrijf ervoor kon vragen. De panden worden op €42,5 miljoen gewaardeerd.

Brantano heeft huurcontracten voor 27 jaar afgesloten voor de panden, geheel conform de marktvoorwaarden. De huur van de panden, inclusief het distributiecentrum, bedraagt €2,8 miljoen per jaar. Ondertussen zal de cashflow die uit de verkoop van de aandelen werd gerealiseerd - €36,8 miljoen - ondermeer bijdragen aan de verdere vermindering van de netto schuld van het bedrijf. De Raad van Bestuur beraadt zich momenteel over de bijsteding van het vrijgekomen bedrag.

Brantano