• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Brazilië kampt met verlies Q1

Brazilië kampt met verlies Q1

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De sterke landelijke valuta van Brazilië is de oorzaak van een daling van 11% van de schoenexport. Het eerste kwartaal verliet slechts 60,1 miljoen paar het land. In het eerste kwartaal van 2004 gingen 67,7 miljoen paar Braziliaanse schoenen de grens over. De Braziliaanse schoenassociatie ziet het sterker worden van de real ten opzichte van de Amerikaanse dollar als oorzaak.

Afgelopen maart verkocht het land 20 miljoen paar schoenen, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit een daling van 16%. De exportopbrengst daalde met 3% van $ 164,8 miljoen naar $ 160 miljoen.

Vorig jaar werden in totaal 212 miljoen paar schoenen verkocht aan afnemers buiten het land. Deze export vertegenwoordigde een groothandelswaarde van $1.809 miljard. Vergeleken met het jaar daarvoor, het jaar 2003, was dit een stijging van 17%.

Brazilië is een sterker wordend exportland op gebied van kwalitatief goede en modieuze schoenen. Noord-Amerika is een grote afnemer vanwege de korte aanlever route. Maar het Latijns-Amerikaanse land mikt eveneens op Europa als nieuw afzetgebied.

 

 

 

 

schoenen3