• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Britse miljardair neemt aandeel in Adidas

Britse miljardair neemt aandeel in Adidas

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Britse miljardair Mike Ashley heeft een aandeel van 3 procent in de Duitse sportgigant Adidas genomen ter waarde van €270 miljoen. De eigenaar van retailketen Sports Direct, dat afgelopen maand tijdens een gedeeltelijke beursgang £929 miljoen (€1,37 miljard) opbracht, heeft het aandeel in Adidas op eigen naam verworven. Dit in tegenstelling tot de aandelen in rivaal JD Sports en buitensport kledingbedrijf Blacks Leisure die hij op naam van zijn bedrijf Sports Direct zette.

Ashley heeft ooit gezegd dat hij de grootste sportretailer ter wereld wilde creeëren. Met eerdere acquisities als JD Sports en Blacks Leisures bleek hoe zeer hij dit meent. Aanvankelijk reageerde de industrie met argwaan toen aandelen in Adidas op mysterieuze wijze werden opgekocht. Men dacht dat het een bod van een investeringsmaatschappij betrof. Toen bleek dat de mysterieuze Ashley erachter zat, daalden de aandelen van de sportgigant weer. Branche experts geloven dat Adidas te duur is voor zowel Ashley als zijn bedrijf en het is nooit de gewoonte van de Brit geweest samen met andere investeerders in zee te gaan. Adidas lijkt dus geen gevaar te lopen.

Het Duitse bedrijf maakt zich in ieder geval geen zorgen. "Alleen hij weet waarom hij het heeft gedaan," zegt Jan Runau, hoofd bedrijfscommunicatie van Adidas. "Als je kijkt naar zijn achtergrond, zijn zijn investeringen meestal van korte duur geweest. Zijn doel 's wereld's grootste retailer te worden heeft hoe dan ook geen effect op ons. Hij is een grote klant van Adidas."

Adidas
Ashley
Sports Direct