• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Brussel: "Partijen mogen wél binnen"

Brussel: "Partijen mogen wél binnen"

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Europese importeurs hebben het mede aan zichzelf te wijten dat partijen truien en broeken uit China worden tegengehouden. Dat zei eurocommissaris Peter Mandelson (Handel) woensdag in de Volkskrant. Volgens de eurocommissaris hebben de leveranciers nog snel grote bestellingen gedaan nadat de EU en China in juni besloten tot importbeperkingen.

Brussel zegt dat scheepsladingen die dateren van voor 11 juli toch de EU in mogen, maar volgens sommige leveranciers worden ook die partijen tegengehouden. De krant schrijft dat pas in september zal worden beoordeeld wat er moet gebeuren met partijen die daadwerkelijk de quota overschrijden. “Wel hoopt Mandelson dat er in de tussentijd enige ‘flexibiliteit' mogelijk is om de tegengehouden truien en broeken de EU binnen te laten.”

Vorige maand werden onder druk van Zuid-Europese textielproducenten opnieuw importquota ingesteld voor textielproducten uit China. Landen als Italië, Portugal en Frankrijk vonden de beschermingsmaatregelen nodig om de eigen textielsector te beschermen, nadat in per 1 januari 2005 de handel was vrijgegeven. Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden en Nederland zijn kritisch over de nieuwe beperkingen. Zij waarschuwden al in april dat Europese winkelketens eronder zouden lijden. (Bron: De Volkskrant)

Handel