• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • C&A AW15 denimcollectie verkoopt boven verwachting

C&A AW15 denimcollectie verkoopt boven verwachting

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

De samenwerking die C&A is aangegaan met sizing specialist Alvanon lijkt een positieve invloed te hebben gehad op de verkoopcijfers van de retailer. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De herfst/winter denimcollectie voor vrouwen behaalde een omzet die 7,8 procent hoger lag dan in dezelfde periode van vorig jaar. In totaal was de omzet van de denimafdeling voor volwassenen 8,7 procent hoger dan C&A had voorspeld. Voor de damesafdeling lag de omzet 9,1 procent hoger dan C&A´s voorspelling, en voor de herenafdeling gold een positief verschil van 8,3 procent.

“We zijn erg tevreden met de tussentijdse resultaten die bewijzen dat onze investeringen niet voor niets zijn geweest,” zei Helen Walczak, die een leidende rol heeft gespeeld bij het C&A Fit Certification project. Op basis van het onderzoek dat Alvanon heeft uitgevoerd onder Europese consumenten heeft C&A de pasvormen van alle damesjeans verbeterd en de speciale The Denim Collection gelanceerd. De consistente pasvormen die C&A heeft ontwikkeld zullen volgend jaar ook worden toegepast in de collecties voor heren en kinderen.

Naast de denimcollectie heeft C&A ook bij verschillende andere dameskledingstukken een consistente pasvorm geïntroduceerd. Om welke items het precies gaat, heeft het bedrijf niet bekend gemaakt. Kledingstukken die maatconsistentie bieden zijn te herkennen aan het officiële Alvalnside label. Prijzen voor jeans uit The Denim Collection beginnen bij 19,90 euro.

ALVANON
C&A