• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • C&A Foundation begint fonds voor vluchtelingenhulp

C&A Foundation begint fonds voor vluchtelingenhulp

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

De C&A Foundation, een stichting die verbonden is aan modeketen C&A, gaat zich inzetten voor vluchtelingen. De stichting richt hiervoor een fonds op van 1 miljoen euro.

In een persbericht maakt de C&A Foundation bekend dat het lokale initiatieven financieel zal gaan ondersteunen, zodat deze snel hulp kunnen bieden aan vluchtelingen. Omdat de mensen uit een gemeenschap zelf het beste weten waar de hulp het hardst nodig is, zal iedere lokale C&A werknemers betrekken bij het opstellen van financieringsvoorstellen. Speciale aandacht zal gaan naar landen die op dit moment de grootste instroom aan vluchtelingen hebben, zoals Duitsland, Oostenrijk en Servië.

“Vanaf het begin heeft C&A zich ingezet voor het welzijn van zowel gezinnen als onze samenleving. We hebben een sterke reputatie op vlak van ondersteuning van plaatselijke gemeenschappen en hebben in het verleden al meerdere keren samengewerkt met vluchtelingenorganisaties,” zegt Jeffrey Hogue, Chief Sustainability Officer bij C&A Global en lid van de raad van C&A Foundation. Eerder werkte de C&A Foundation bijvoorbeeld samen met Save The Children bij het helpen van moeders en kinderen in humanitaire crisissen, zoals de oorlog in Syrië.

De C&A Foundation werd in 2011 opgericht vanuit het bedrijf C&A. Het voornaamste doel van de stichting is het opzetten en ondersteunen van initiatieven die de modeindustrie proberen te transformeren. Een voorbeeld is de wedstrijd die de organisatie bedacht om op zoek te gaan naar ideeën voor een duurzamere modewereld.

C&A
C&A Foundation