• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • C&A Foundation en WWF strijden voor duurzame katoenproductie

C&A Foundation en WWF strijden voor duurzame katoenproductie

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

De C&A Foundation gaat, in samenwerking met het WWF in India, 6.000 boeren helpen met het verkrijgen van een organisch katoen keurmerk. Het gaat om een project dat tot eind 2018 zal lopen, bericht de organisatie op de website.

“Onze visie voor deze samenwerking is om te zorgen dat de natuur in het Indiase Satpuda-Pench gebied zo goed mogelijk behouden blijft, terwijl de leefomstandigheden van de boeren verbeteren,” zegt Anita Chester, directrice duurzame materialen bij de C&A Foundation, in een persbericht. In het Satpuda-Pench gebied in Centraal India geldt de katoenproductie als één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor ruim 1.6 miljoen mensen, en volgens Chester is het belangrijk dat deze grote industrie ook op een positieve manier bijdraagt aan het milieu.

De C&A Foundation is al begonnen met het geven van trainingen aan boeren, zodat zij meer inzicht krijgen in duurzame manieren om de grond vruchtbaar te houden en alleen gebruik te maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. “Als boeren duurzaam met hun land omgaan, verbetert niet alleen de kwaliteit van de grond maar ook de waterkwaliteit. Dit zorgt voor een hogere productiviteit op de langere termijn,” aldus WWF programma directeur Sejal Worah.

De in 2011 opgerichte C&A Foundation heeft tot doel het opzetten en ondersteunen van duurzame initiatieven in de modeindustrie.

C&A
C&A Foundation
WWF