• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Capsters® covers the best

Capsters® covers the best

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Capsters® is een nieuwe lijn hoofdaccessoires: trendy sporthoofddoekjes en tegelijkertijd muts & sjaal in één. Een ideale combinatie voor veilig en bedekt sporten of een koude winterdag. In 1999 studeerde ontwerper Cindy van den Bremen af aan de Design Academy op het onderwerp sporthoofddoekjes.

Het idee hiervoor ontstond naar aanleiding van de uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling die na een rechtszaak besloot dat het sporten met een hoofddoek tijdens de gymles op school te gevaarlijk was. Cindy van den Bremen ontwierp daarop vier verschillende sporthoofddoekjes als veilig alternatief voor de traditionele hoofddoek. De sporthoofddoekjes sloegen aan en een golf van publiciteit volgde. Niet alleen de media toonden belangstelling, ook veel vrouwen bleken geïnteresseerd in deze moderne hoofdaccessoires.

Naar aanleiding van de vele verzoeken besloot Cindy van den Bremen de hoofddoekjes in productie te nemen. De Capsters® zijn nu te koop via de website www.capsters.com. De hoofddoekjes zijn in verschillende kleur- en materiaalsamenstellingen verkrijgbaar en worden in een mooie verpakking via de post thuis bezorgd. Het hippe Skate-model valt goed te combineren met streetwear terwijl de Tennis wat klassieker oogt. De Outdoor van fleece biedt warmte op koudere dagen. Door de moderne vormgeving spreken de modellen niet alleen moslimmeisjes of vrouwen aan maar kunnen ze ook prima gedragen worden tijdens de wintersport.

De prijzen variëren tussen de 20 en de 25 euro excl. verzendkosten. Deze eerste lijn van Capsters® is vooral geïnspireerd op sport. In de toekomst zal de lijn uitgebreid worden met nieuwe modellen die de modetrends volgen. Ook de maatvoering wordt breder: niet alleen medium maar ook small en large.

Capsters