• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Centurion en Intres streven naar samenwerking

Centurion en Intres streven naar samenwerking

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Centurion en Intres onderzoeken de mogelijkheid van samenwerking en/of fusie. De komende 2 maanden zal door beide besturen en directies worden gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van de plannen. Een goedbezochte algemene ledenvergadering van coöperatieve inkooporganisatie Centurion gaf op 12 mei 2003 unaniem groen licht om mogelijkheden tot versterking door het samengaan met een vergelijkbare organisatie te onderzoeken.

Huub Gerits (voorzitter Centurion): "Intres is een grote partij in de markt. Het is dus een logische stap dat we met Intres in gesprek zijn. Wat uiteraard ook meespeelt in deze keuze, is het feit dat bij Intres de belangen van de zelfstandig ondernemer voorop staan. En dat sluit precies aan bij onze eigen filosofie. Bovendien beschikt Intres over een uitgebreid dienstenapparaat. Centurion leden vragen in toenemende mate om ondersteunende diensten."

De mogelijke samenwerking/fusie past ook in de strategie van Intres om continuïteit en groei van bestaande branches en groepen/formules te realiseren. Jan Peter Karelse, Intres groepsdirectie: "Het zelfstandig ondernemerschap staat vanuit verschillende richtingen onder druk. Dit vraagt om samenwerking van retail organisaties die hun krachten bundelen, waardoor de zelfstandige ondernemer effectief en professioneel wordt ondersteund. Op onze recent gehouden algemene jaarvergadering hebben wij al met de leden de noodzaak van versterking van bestaande branches doorgesproken. Centurion en Intres hebben daarbij maar één doel: dat is de rendements- en concurrentiepositie van de aangesloten leden te versterken."

De beoogde samenwerking betekent voor beide partijen een versterking van het inkooppotentieel en uitbreiding van de marktbenadering voor met name het dames- en herenmodesegment. Gestreefd wordt naar een voortvarende en praktische aanpak van het proces. Het tot nu toe tussen beide besturen en directies gevoerde overleg geeft alle vertrouwen dat dit proces binnen zeer afzienbare tijd tot concrete resultaten zal leiden, die aan de betreffende ledenvergaderingen zullen worden voorgelegd.

Intres