Wie modebewust gekleed wil gaan en haar zinnen heeft gezet op een Chanel- creatie zal snel op dieet moeten. Tenminste als de Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld zijn zin krijgt. Lagerveld heeft tijdens de Chanelshow in Parijs deze week namelijk een geheel nieuwe draai gegeven aan de trend om kleding op maat te dragen. In plaats van dat de couturier zijn creaties aanpast aan zijn klanten heeft Lagerveld voorgesteld dat de Chanel cliëntele eerst moet afvallen voor ze zijn nieuwste ontwerpen kan dragen.

Lagervelds zomercollectie voor Chanel, die deze week in Parijs getoond werd, bestaat voornamelijk uit piepkleine outfits. De ontwerper bevestigde desgevraagd dat hij de trend van oversized kleding heeft willen vervangen door een nieuw beeld dat eerder "undersized" aandoet. In de collectie worden korte jasjes naar het herkenbare Chanel- signatuur gecombineerd met micro- mini rokjes en superstrakke hotpants. Nietsverhullende bikinitopjes en flinterdunne broeken die doen denken aan een terugkeer van de door vrouwen verafschuwde legging.

Persbureau Reuters bericht dat Karl Lagerfeld geobsedeerd is door afvallen sinds hij zelf veertig kilo kwijtraakte. Hij zou gezegd hebben dat hij zelf is afgevallen omdat hij andere kleding wilde dragen. Volgens Lagerveld, die onlangs een dieet- boek heeft uitgebracht, moeten vrouwen afvallen als zij zich zorgen maken over de piepkleine outfits die volgend jaar de trend lijken te worden. De ontwerper heeft zijn uitspraken wel genuanceerd met de tekst dat er voldoende andere keuze mogelijkheden zijn voor vrouwen als zij niet op dieet willen.

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN