• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Charles Jourdan in problemen?

Charles Jourdan in problemen?

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het bestuur van de 80-jarige Franse luxe schoenenfabrikant Charles Jourdan heeft faillisement aangevraagd. Dit heeft een vakbond bron gisteren tegen AFP gezegd. ”De algemeen directeur Christophe Beranger heeft ons tijdens een committeevergadering vanochtend verteld dat hij vanavond het faillisment zou aanvragen”, zei Martine Truchet, lid van de CGT vakbond.

Het faillisement zou voor drie bedrijven gelden die gezamelijk 532 werknemers in dienst hebben: de productiedivisie, Charles Jourdan Industrie; de marketing- en adminstratiedivisie, Charles Jourdan France; en Sodepar, dat de boetieks en fabriekswinkels aanstuurt. Het bedrijf heeft een schuld van €9 miljoen, volgens Truchet. Een poging tot herstructurering in juni 2004, waarbij de productie van tassen naar het buitenland werd verplaatst, mislukte. Alleen schoenen worden nog in de bedrijfsfabriek in Romans, in het zuid-oosten van Franrkijk, geproduceerd.

De Franse schoenenbranche heeft het deze week zwaar te verduren. Stephane Kelian Production, de productiedivisie van de luxe schoenenfabrikant, is inmiddels ook geliquideerd. De divisie, die 143 werknemers in de fabriek in Bourg-de-Peage in dienst heeft, heeft gezegd dat de schulden op zijn gelopen tot €3 miljoen en dat het niet mee kan dingen in de huidige competitieve markt. Stephane Kelian werd in 2002 onder curatele gesteld en werd vervolgens overgenomen door luxe goederen groep Francesco Smalto, die het bedrijf vervolgens in tien verschillende bedrijfsunits verdeelde.

schoenen3