• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Charlotte Olympia en Agent Provocateur gaan opnieuw samenwerking aan

Mode

Charlotte Olympia en Agent Provocateur gaan opnieuw samenwerking aan

Door May-Anne Oltmans

13 jan. 2016

Schoenen- en accessoiremerk Charlotte Olympia lanceert binnenkort, in samenwerking met lingeriemerk Agent Provocateur, haar eerste capsule collectie. Ontwerpster Charlotte Olympia Dellal heeft voor de samenwerking drie lingeriesets met bijpassende schoenen en accessoires ontworpen, meldt Vogue UK.

”Ik heb altijd van lingerie gehouden, en ik was er dan ook erg in geïnteresseerd toen ik begon aan mijn studie mode-ontwerpen,” vertelde Dellal aan Vogue UK. De keuze om juist met Agent Provocateur samen te werken, was volgens de ontwerpster ook snel gemaakt: “Ik verzamel de mooie lingerie van Agent Provocateur al jaren. Zowel dit merk als mijn eigen merk hebben bepaalde dingen gemeen - we zijn vrouwelijk, speels en houden van glamour.” Het resultaat van de samenwerking is geïnspireerd op de vintage glamour van Hollywood en bevat verwijzingen naar zowel de klassieke ontwerpen van Agent Provocateur als de typerende motieven van Charlotte Olympia. Enkele voorbeelden zijn het bekende spinnenweb-patroon en de kitty face van het schoenenmerk en de hoge onderbroekjes van Agent Provocateur.

Het is niet de eerste keer dat de twee merken de handen ineenslaan. In 2012 brachten ze samen een paar sandaaltjes en een paar pumps uit. De nieuwste collectie van de merken is vanaf 18 januari verkrijgbaar in de fysieke- en online winkels van Agent Provocateur en Charlotte Olympia en via Net-A-Porter. Prijzen beginnen bij 95 pond (127 euro).

Foto: Vogue UK