• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Chemical Smart Screening analyseert chemicaliën in kleding en schoenen

Chemical Smart Screening analyseert chemicaliën in kleding en schoenen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bij de productie van kleding worden vaak chemische stoffen gebruikt. Het technologische bedrijf Intertek heeft nu de Chemical Smart Screening-dienst ontwikkeld waarmee kan worden gecontroleerd welke chemicaliën voorkomen in kleding en schoenen.

De dienst maakt het mogelijk om met machines die door Intertek zijn ontwikkeld textiel, kleding en schoenen te laten analyseren op de aanwezigheid van ruim 400 veelvoorkomende, schadelijke stoffen. Door deze Chemical Smart Screening toe te passen op een prototype of sample, kunnen producten uit de textiel- en kledingindustrie er op tijd achter komen of hun product schadelijke stoffen bevat. De stoffen die door de analyse kunnen worden opgespoord, zijn geselecteerd op basis van verschillende internationale regelementen zoals het Europese ´Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals´-rapport.

“Nu verschillende initiatieven in het leven zijn geroepen om chemicaliën uit de kledingindustrie te verbannen, moeten kleding- en schoenenretailers op zoek gaan naar oplossingen om de productieketen milieuvriendelijker te maken,” stelt Intertek Chemicaliën vice-president Dirk von Czarnowski. “Chemical Smart Screening biedt onze klanten de kans in een vroeg stadium een analyse van chemicaliën uit te voeren.”

Intertek is leverancier van verschillende testdiensten die kunnen worden toegepast in een groot aantal sectoren, waaronder de textielindustrie, de medische sector en de cosmetische industrie. Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt vanaf wanneer de Chemical Smart Screening-dienst zal worden toegepast door bedrijven uit de kleding- en schoenenindustrie.

chemicaliën
intertek