In oktober vindt in Amsterdam het grootste festival over Chinese kunst plaats dat ooit in Nederland is gepresenteerd. Het wordt een veelzijdig festival met muziek, opera, dans, film, fotografie, literatuur, architectuur, media- en beeldende kunst. Met het evenement wil de hoofdstad o.a. de banden met China aanhalen. Komend voorjaar wil Amsterdam een handelskantoor openen in dat land.

Een kleine zeshonderd artiesten - musici, beeldende kunstenaars, filmers en dansers - komen in oktober naar de stad. Behalve concerten, voorstellingen, exposities en lezingen zijn in de stad dan ook drie internationale congressen. Zo is er onder meer een congres over de economische banden met China in hotel The Grand. Wethouder Economische Zaken Laetitia Griffith zegt in het Parool dat het nieuwe handelskantoor geen zelfstandig kantoor wordt. “We kunnen gebruikmaken van een kantoor dat het ministerie van Economische Zaken al heeft.” Amsterdam wil €800.000 per jaar investeren in de betrekkingen.

Het Amsterdam China Festival, dat 2 oktober opent met een manifestatie op het Museumplein, is een initiatief van Concertgebouwdirecteur Martijn Sanders. Warenhuis De Bijenkorf is één van de partners in het festival. In het weekend van 8 en 9 oktober wordt in het Muziekgebouw aan 't IJ een ‘Asian Market' georganiseerd waar in Nederland woonachtige kunstenaars uit Hong Kong en China exposeren, verkopen en workshops geven: koken, mode, video, dans en muziek.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN