• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Christian Wijnants en Iris van Herpen geselecteerd voor Swarovski Collective 2016

Christian Wijnants en Iris van Herpen geselecteerd voor Swarovski Collective 2016

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Een Nederlandse en een Belgische ontwerper doen mee aan de Swarovski Collective 2016: Christian Wijnants en Iris van Herpen. Samen met de ander dertien geselecteerde ontwerpers zullen ze door het label gesponsord worden voor hun lente/zomer - en herfst/winter 2016 shows. Ze worden voorzien van financiële steun en kristallen voor hun collecties.

Andere geselecteerde ontwerpers zijn Alexander Lewis, Creatures of the Wind, Emilia Wickstead, Esteban Cortázar, Haizhen Wang, Tanya Taylor, Thomas Tait, Tim Coppens, Tome, Vivienne Hu, Rosie Assoulin en David Koma. Een van hen zal de Swarovski Collective Prize 2016 winnen voor zijn ontwerpen en krijgt een geldbedrag van 25.000 euro. Iris van Herpen was overigens vorig jaar ook al geselecteerd.

“Het is een genoegen om te bouwen aan het succes van Swarovski Collective met deze nieuwe line-up van creatievelingen en de voortdurende inzet voor de opkomende talenten met de Swarovski Collective Prize”, zegt Nadja Swarovski, lid van het Raad van bestuur. “Dit is een uitzonderlijke groep van ontwerpers, en we kijken ernaar uit om ze te zien innoveren met kristallen looks in het komende jaar.”

De Swarovski Collective bestaat sinds 1999 en is opgericht als een samenwerking tussen Nadja Swarovski, Isabella Blow en Alexander McQueen, met als doel het opzoeken van grenzen van kristalgebruik in de mode.

Sinds de lancering heeft Swarovski Collectie met meer dan 150 ontwerpers samengewerkt, onder wie Alexander Wang, Hussein Chalayan, Viktor & Rolf, Christopher Kane, Proenza Schouler en Marios Schwab.

Christian Wijnants
Iris van Herpen
Swarovski