• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Cinven acquireert Street One

Cinven acquireert Street One

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

CBR Holding GmbH & Co KG, het Duitse modehuis achter merken Street One, Cecil en One Touch wordt verkocht aan het private equity bedrijf Cinven. Over de aankoopprijs is nog niets bekend. Begin September verschenen persberichten dat CBR een bod van minstens €1 miljard had geaccepteerd. Deze berichten zijn echter nooit bevestigd.

Het bedrijf deelde mee dat de partners zullen blijven profiteren van het toekomstige economische succes van de groep. Al enige tijd wordt de CBR Groep bestuurd door een management team dat afhankelijk van de partners handelt. CBR verwacht een omzet van ruim €500 miljoen voor 2004, met vestigingen in 15 landen en ruim 700 werknemers. In 2003 genereerde CBR een omzet van ongeveer €440 miljoen.

Het modebedrijf heeft een netwerk van 660 franchise winkels en 4000 handelspartners. Met kantoren in Frankfurt, Londen en Parijs investeert Cinven hoofdzakelijk in solide bedrijven met een aanzienlijk groeivermogen en een waarde van minstens €250 miljoen. Peter Gangsted, partner bij Cinven en Bestuursvoorzitter in Duitsland, onthulde dat het totale bedrag voor de overname wordt gefinancierd door de derde investeringsfonds van Cinven. Deze fonds heeft een waarde van €4.4 miljard.

Street One