• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • CKS sluit zich aan bij Fair Wear Foundation

CKS sluit zich aan bij Fair Wear Foundation

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Kledingmerk CKS heeft een overeenkomst gesloten met Fair Wear Foundation. De onafhankelijke organisatie controleert en begeleidt merken in het verbeteren van arbeidsomstandigheden.

Het kledingmerk spreekt zelf van een ‘engagement op sociaal vlak’ met de organisatie. “Onze items worden gecreëerd met veel passie en toewijding. De beste manier om onze klanten dat te laten voelen, is door ze eenzelfde hoeveelheid kwaliteit te geven. We zien de kwaliteit niet alleen in materiaal, maar ook in het respecteren van ieder individu dat betrokken is in ons productieproces,” zegt Sara Kovic, CSR coordinator bij FNG Group, in een persbericht.

“CKS zal haar verantwoordelijkheden opnemen binnen het kader dat de Fair Wear Foundation voor haar opzet," aldus het modemerk. Claudia Sträter, een zusje van CKS uit de FNG Group, sloot zich in 2016 al aan bij Fair Wear Foundation.

De basis van de samenwerking tussen FWF en een merk is de “Code of Labour Practices”. De basis van deze code komt voort uit acht arbeidsstandaarden die ontstaan zijn vanuit internationale onderhandelingen, zoals bijvoorbeeld het streven naar een leefbaar loon en het vermijden van kinderarbeid. Daarnaast doen ze aan monitoring en zetten ze procedures op die instemmen met deze doelen van de Foundation.

De organisatie Fair Wear Foundation werkt met verschillende merken samen om de werkomstandigheden in 11 productie landen in Azië, Europa en Afrika te verbeteren.

Beeld: Facebook CKS

CKS