Claudia Sträter verplaatst deel kledingproductie naar Hoorn

Modemerk Claudia Sträter, eigendom van de Belgische FNG Group, gaat een deel van haar kledingcollectie in eigen land produceren, namelijk in Hoorn. Dat laat het kledingmerk weten in een persbericht. De Nederlandse organisaties WerkSaam Westfriesland en Leviaan Participatie openden er een erkend naaiatelier, waar het werk biedt aan ‘werkzoekenden met een uitkering’.

“Claudia Sträter creëert met dit project werkgelegenheid voor deze groep. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van talent en het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt,” aldus het merk in een persbericht. Volgens het Noordhollands Dagblad gaat het om de productie van een wintercollectie rokken.

Claudia Sträter kwam ten eerste in contact met WerkSaam Westfriesland, een arbeidsbemiddelaar in West Friesland die sinds 2015 de Participatiewet uitvoert. Later ontstond een verbinding met Leviaan Participatie, een organisatie die mensen met “psychologische kwetsbaarheden motiveert om naar vermogen deel te nemen”. “Naast het positieve effect op het milieu kunnen we op deze manier mensen motiveren en ondersteunen om bij het arbeidsproces te komen. We zijn rustig gestart, hebben geen druk op de doorlooptijd gezet en focussen op het bijbrengen van kennis en vaardigheden,” aldus Claudia Sträter-directeur Frits Helmstrijd.

Beeld: Claudia Sträter Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN