• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Coach lanceert collectie met Disney

Coach lanceert collectie met Disney

Door Anne Buis

13 jun. 2016

Mode

Het luxemerk Coach heeft een speciale collectie gelanceerd in samenwerking met Disney. De samenwerkingscollectie is bedoeld om de 75e verjaardag en de Amerikaanse popcultuur te vieren.

Mickey Mouse speelt de hoofdrol in de collectie; de iconische oortjes komen terug op de tassen. Daarnaast is er exclusief artwork ontworpen, dat op T-shirts verschijnt, en zijn de items voorzien van speciale tags in de vorm van Mickey’s schoen, broek en handschoen.

“Mickey Mouse is een van mijn vroegste herinneringen aan de Amerikaanse pop - zijn nostalgische charme, brutaliteit, individualiteit en inherente cool te maken hem de ultieme Amerikaanse icoon,” zegt creatief directeur van Coach Stuart Vevers. "Ik heb Mickey altijd gezien als een speelse rebel -in hart en nieren- en een tijdloos symbool van plezier en creativiteit. Die geest versterkt het nieuwe jeugdige perspectief dat we aan luxemerk Coach brengen."

Speciaal voor de collectie heeft Coach de ‘Kisslock’ tas uit 1960 opnieuw uitgebracht, voorzien van een afdruk van Micky Mouse in het leer. Naast tassen zijn er ook sneakers in het assortiment opgenomen, voorzien van een handtag van Mickey’s oren. Het iconische silhouet van het Disney-figuur is tevens uitgevoerd in studs op een bikerjasje.

Coach x Disney collectie wordt op 17 juni gelanceerd

“Deze samenwerking brengt twee iconische merken samen in een fris doch tijdloos design, dat de heritage en stijl van Mickey en Coach viert,” zegt Josh Silverman, executive vice president, global gicensing, Disney consumer products and interactive media. “Deze geweldige collectie zal de modewereld en Disney-fanse allebei plezieren.”

Speciaal voor de gelegenheid heeft de hoofdredacteur van Love Magazine Katie Grand -die allang bevriend is met Vevers en eveneens vaak met hem samenwerkte- heeft de collectie in een winkel van Coach in Soho gelanceerd, waarbij zij een speciaal design concept ontwierp. Speciaal voor de lancering ontwierp Ververs het zogeheten Coach/Love T-shirt en een tote bag met een extra punky sequined and studded Mickey. De Disney x Coach collectie is tevens verkrijgbaar bij Colette in Parijs, en zal van 17 juni verkrijgbaar zijn in de winkels van Coach en in de webwinkel.

Beeld: Coach