• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Collectie Frans Molenaar spoorloos

Collectie Frans Molenaar spoorloos

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Van de begin februari gestolen collectie van couturier Frans Molenaar is nog geen spoor gevonden. De monsters van zestig kledingstuks van de nieuwe herenconfectielijn van de ontwerper werden op 4 februari jongstleden ontvreemd uit het pand van Waalwear in Breda, waar onder andere de showroom van de herenconfectielijn van de ontwerper is. In zes minuten tijd namen de dieven, die een ruit hadden ingeslagen om binnen te komen, de kledingstukken mee. De politie heeft het voorval eerst stil gehouden om publiciteit het onderzoek niet in de weg te laten staan. Maar tot op heden is de politie noch de daders noch de collectie op het spoor.

"Ik heb geen idee waarom mijn collectie is gestolen," laat Frans Molenaar weten. Een aantal maanden geleden was er ook al ingebroken in het pand. Toen is echter niets meegenomen. "We weten niet of het specifiek om de collectie van Frans Molenaar ging," vertelt Mirjam Bax, personal assistant van de ontwerper, "maar we zijn heel erg geschrokken. Je vraagt je toch af waarom alleen de collectie van Frans weg is. We gaan ervan uit dat het niet persoonlijk is."

De roof heeft geen consequenties voor de verkoop van de collectie en ook de uitlevering aan de winkels zal geen vertraging oplopen. De collectie van de herenlijn van Molenaar komt gewoon in de winkels te hangen, want de patronen liggen in de fabriek in België. De monsters zullen alleen opnieuw gemaakt moeten worden. "En dat kost een hoop tijd," voegt Molenaar daaraan toe.

fransmolenaar