• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Coming up - Infographic serie: de belangrijkste modecijfers

Coming up - Infographic serie: de belangrijkste modecijfers

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De wereldwijd mode-industrie is een leading industrie, die bekend staat om zijn grote spelers als Inditex, LVMH, H&M en Nike. De internationale kledingmarkt is op dit moment zo’n 3 biljoen dollar waard. Het is dus geen verrassing dat bedrijven als Inditex en Nike beiden gewaardeerd worden op een waarde van meer dan 100 miljard dollar.

In deze nieuwe serie geeft FashionUnited inzicht in de belangrijkste modestatistieken in 10 landen wereldwijd, bijvoorbeeld in sterke markten als de Verenigde Staten en Italië, maar ook in minder bekende modemarkten als België. In deze serie wordt antwoord gegeven op vragen als ‘Wat is de marktomvang van kleding en schoenen?’, ‘Hoeveel mensen werken er in de mode-industrie?’ en ‘Hoeveel spenderen inwoners aan mode?’.

De Infographic Serie over de modestatistieken bestaat uit 10 afleveringen waarin 10 verschillende landen worden belicht. Om de week wordt er een aflevering gepubliceerd op FashionUnited.nl en FashionUnited.be. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

De eerste aflevering van de Infographic Series neemt de mode-industrie in de Verenigde Staten onder de loep en zal gepubliceerd worden op maandag 4 juli. De Verenigde Staten is niet alleen een van de grootste importeurs van kleding ter wereld, maar ook de thuisbasis van veel leading designerlabels zoals Ralph Lauren, Calvin Klein, Donna Karan en Marc Jacobs. Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer de helft van de 18.000 modeontwerpers die op dit moment in de Verenigde Staten woont en werkt niet uit het land afkomstig is? Deze feiten en meer zullen belicht worden in de eerste aflevering van de Infographic Serie.

De modestatistiekpagina’s zijn een product van FashionUnited Business Intelligence. Deze pagina’s bevatten data van nationale markten over kleding en schoenen, feiten en marktwaardes van de grootste modebedrijven en statistieken over arbeidsplaatsen in de mode-industrie. Andere data, zoals de FashionUnited Top 100, de FashionUnited Facebook Index en Lijst van rijkste mensen in de mode zijn terug te vinden op de FashionUnited Business Intelligence pagina .

fashion industry statistics
fashionindustrystatisticsseries
infographic serie