• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Couturier Addy van den Krommenacker veilt creaties online

Couturier Addy van den Krommenacker veilt creaties online

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Addy van den Krommenacker biedt een aantal van zijn creaties online aan. De Nederlandse couturier veilt veertig van zijn eigen jurken op een openbare veiling. Van den Krommenacker laat aan het Brabants Dagblad (BD) weten tot het besluit te zijn gekomen door ruimtegebrek.

De veertig jurken worden via de website van Catawiki geveild. Het is voor het eerst dat Van den Krommenacker zijn ontwerpen online aanbiedt. De ontwerper vertelt dat het geen makkelijk besluit is geweest om ze van de hand te doen. “Weg is dan toch weg,” aldus Van den Krommenacker in het BD. “Maar ik kan niet alles bewaren.”

Het gaat in alle gevallen om catwalkmodellen van de jurken. “En dus is er veel tijd in gestopt.” De couturier waarschuwt nog wel dat het voornamelijk gaat om kleine maten, waarbij hooguit wat ingekort kan worden. Blikvangers zijn een jurk met pailletten en tientallen meters chiffonstof en een handbeschilderde rok. De jurken gaan niet koste wat kost weg: voor iedere jurk geldt een minimumprijs die ligt tussen de 400 en 700 euro. Via veilingplatform Catawiki kan tot en met 12 december worden geboden.

Addy van den Krommenacker lanceerde in 2002 zijn eerste collectie tijdens de Beaumonde Fashion Awards. De Bossche ontwerper, met een eigen zaak in zijn geliefde stad, ontwierp in het verleden onder meer de jurken voor Glennis Grace, Yolanthe Cabau van Kasbergen en een aantal leden van het koningshuis. Hij presenteerde onlangs nog zijn nieuwste The Red-collectie op Masters of Luxury.

Addy van den Krommenacker