• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Cowboysbelt lanceert nieuw merk via crowdfunding

Cowboysbelt lanceert nieuw merk via crowdfunding

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Amsterdamse lederwarenmerk Cowboysbelt, bekend van de Cowboysbag, heeft onlangs via een crowdfundingscampagne ruim 400.000 euro opgehaald in 1 uur en 40 minuten. Het bedrag is bedoeld voor de lancering van een nieuw merk genaamd ‘Amsterdam Cowboys’. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Amsterdam Cowboys is een aanvulling op het merk Cowboysbelt en biedt een breder assortiment aan lifestyleproducten voor een hoger segment, met onder andere schoenen en woonaccessoires. Het nieuwe merk wordt op 1 december geïntroduceerd. “We willen kwaliteit en luxe uitstralen met Amsterdam Cowboys,” zo zegt creatief directeur en mede-eigenaar Mieke Brouwer. “Daarnaast gaan we nog meer energie steken in duurzaamheid en eersteklas kwaliteit van onze producten.” Om dat te kunnen garanderen, verplaatst het bedrijf de productie van lederwaren van India naar Mexico, waar de duurzame fabricage in eigen beheer wordt uitgevoerd.

Om deze nieuwe manier van productie te kunnen financieren, heeft Cowboysbelt gebruik gemaakt van crowdfunding via het Collin Crowdfund platform. In 1 uur en 40 minuten haalde het bedrijf 352.500 euro op bij zakelijke en particuliere investeerders en daarnaast legden relaties uit het eigen netwerk 47.500 euro in. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de 246 investeerders een jaarlijkse, vaste rente van 8 procent. “Deze moderne manier van financiering past bij ons bedrijf en de nieuwe koers,” meldt Huub Tebbens, mede-eigenaar van Cowboysbelt. “Het is geweldig om te zien dat onze plannen zo breed worden gesteund door investeerders,” aldus Tebbens.

Cowboysbelt werd in 1980 in Amsterdam opgericht. Het merk levert lederwaren aan zowel Nederlandse als andere Europese retailers, variërend van warenhuizen tot kleine zaken. Producten van het lederwarenmerk worden onder andere verkocht bij De Bijenkorf, Only for Men en Tally Ho.

Foto: Cowboysbelt

cowboysbelt