• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • CPD nieuwe stijl succesvol

CPD nieuwe stijl succesvol

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Afgelopen weekeinde vond in Düsseldorf Collection Premieren Düsseldorf (CPD) plaats. Meer dan 50 modeshows, waarvan de eerste aanving in de nacht van vrijdag op zaterdag, een grote diversiteit aan thema's en stijlen door ontwerpers van over de hele wereld maakt de CPD 's wereld grootste modevakbeurs.

Zoals ieder jaar werden de trends voor komende zomer gepresenteerd tijdens een informatief evenement georganiseerd door TextilWirtschaft in samenwerking met het Duitse Mode Instituut (DMI).

Zomertrends voor vrouwen 2003 · sportiviteit · rustiek · speelsheid · de "verwassen" look · de "ethnic" look

Zomertrends voor heren 2003

. modern conventioneel . urban vintage . de "ethnic" look . romantiek . sportieve chic

In Düsseldorf werden ook verschillende seminars gehouden met als thema "Future Directions". Er werden lezingen gegeven met prikkelende onderwerpen zoals: "Putting the Fun back into Fashion", "Influence and Trends for Winter 2003/04: Colours, Materials, Prints and Silhouettes" en "Parallel Worlds: the Visual Translation into Fashion and Value Propositions."

Avantgardistische haute-couture werd gepresenteerd door de jonge Turkse ontwerpster Özlem Süer die met haar innovatieve creaties al opzien baarde in Frankrijk en in de Verenigde Staten. Lof was er ook voor haar landgenoten Ümit Ünal en Evrim Timur, een meester in het draperen.

Van de exposanten kwamen veel positieve geluiden over de beurs, die in haar nieuwe vorm al op de eerste dag de bezoekersaantallen evenaarde die vorig jaar tijdens het hele mannenevenement werden bereikt. Exposanten gaven ook te kennen dat de beurs beter en efficiënter georganiseerd was en dat de hele sfeer beter was dan verwacht.

Dit weekend vond tevens de driedaagse vernieuwende alternatieve vakbeurs Bread & Butter in Keulen plaats, die een aanvulling vormt op het bestaande segment.

CPD