• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Cruyff Classics

Cruyff Classics

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Johan Cruyff kent iedereen wel als ex-profvoetballer, ex-voetbalcoach en natuurlijk als televisiecommentator. Maar daarnaast heeft deze iconische persoonlijkheid ook een eigen kledinglijn: Cruyff Classics. Hier vind je schoenen, sportshirts en zelfs ook een eigen parfum, Agua de Cruyff.

Gelukkig doet Cruyff het niet alleen. Hij werkt namelijk samen met Emidio Lazzarini en die kennen we weer als de eigenaar en ontwerper van Pantofola d'Oro. Dat zorgt ervoor dat de schoenen niet alleen stijlvol, maar ook draagbaar zijn.

Afgezien daarvan: hoe leuk is het om een shirt of schoen te dragen met de naam Cruyff erop? Bovendien gingen groten in de voetballerij zoals Marco van Basten en Dennis Bergkamp je al voor, toch zeker niet de minsten.

Hoe het begon
Al in 1974 dipte Cruyff zijn tenen in het water van mode, toen hij zijn eigen shirt ontwierp voor Oranje. Dit shirt werd meteen een modehit en het succes inspireerde hem tot het opzetten van zijn eigen lijn. Die was een feit in 1979 en sindsdien is sportkleding nooit meer hetzelfde geweest. Cruyff Classics breidde ook uit naar andere sporten: het Olympische Nederlandse hockeyteam van 1988 droeg bijvoorbeeld kleding en schoenen van het merk.




Tegenwoordig
Cruyff Classics is nu een modemerk met een geheel eigen uitstraling. De schoenen zijn van hoge kwaliteit en zijn bovendien trendy, terwijl de kleding er luxe, maar tegelijkertijd draagbaar uitziet. Belangrijk voor het merk is innovatie: nieuwe materialen en technieken die moeten leiden tot het halen van jouw eigen goal. Kijk maar naar de mooie afwerking en het ruime assortiment aan kleuren. Ze zijn o.a. te verkrijgen bij Omoda.

Partner Content