• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Damesschoenen startup haalt 18 miljoen op

Damesschoenen startup haalt 18 miljoen op

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Fashion doet het goed in startup land. M.Gemi, het direct-naar-de-consumenten merk dat zich richt op luxe, Italiaanse damesschoenen heeft net een flinke zak geld opgehaald.

Een nieuwe investering

Onlangs heeft de schoenenmaker aangekondigd dat ze tijdens een nieuwe investeringsronde 18 miljoen Amerikaanse dollars hebben opgehaald. Dit is de tweede investeringsronde van de startup die kort na haar oprichting eerder in 2015 al 14 miljoen ophaalde. In totaal heeft M.Gemi al 32 miljoen dollar opgehaald van bekende investeringsmaatschappijen als Accel en Forerunner Ventures. Accel investeerde eerder in Facebook, Etsy en Spotify en Forerunner is vooral bekend omdat het een van de enige investeringsmaatschappijen is die exclusief bestuurd wordt door vrouwen en zich focust op de mode industrie.

Ben Fischman van M.Gemi

Oprichter van M.Gemi is Ben Fischman, eerder mede-oprichter van Lids Sports Group en Rue La La. De laatste is een ecommerce site waar je als lid toegang krijgt tot exclusieve flash sales van designer kleding van alle grote merken. Zijn nieuwste onderneming, M.Gemi, werkt samen met een tiental fabrieken in Italië om limited edition schoenen te produceren waarvan elke maandag een nieuwe serie op de website wordt gelanceerd, om vervolgens 12 weken later te verdwijnen. Prijzen liggen tussen 128 en 298 usd per paar.

Volgens Fischman focussen andere retailers zich op sales en promoties om bestaande damesschoenen alsnog te verkopen. Bij M.Gemi wordt de interesse van de consument in nieuwe, unieke stijlen gebruikt om klanten te trekken en verkopen te genereren.

Wat te doen met 18 miljoen

M.Gemi is van plan om met deze nieuwe investeringsronde verbeteringen aan te brengen in het inventarissysteem en wil daarnaast flink investeren in marketing. Ook is de startup van plan meer personeel aan te trekken. Op dit moment werken er 45 mensen voor M.Gemi, verspreid over kantoren in Boston in de US en Florence, Italië.

Damesschoenen
Partner Content