• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Danial Aitouganov wint Lichting 2016 tijdens Amsterdam Fashion Week

Danial Aitouganov wint Lichting 2016 tijdens Amsterdam Fashion Week

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Danial Aitouganov heeft de modeprijs Lichting 2016 gewonnen. De afgestudeerde ontwerper van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) wint met zijn collectie een geldbedrag van 10.000 euro. De publieksprijs van 3.000 euro ging naar Marlou Breuls (AMFI).

De catwalkshow en prijsuitreiking vonden plaats tijdens de openingsavond van het catwalkprogramma van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. In de Gashouder toonden veertien alumni van zeven Nederlandse modeacademies hun ontwerpen. Per afstudeercollectie mochten ze vijf looks presenteren aan de jury en de kritische modepers.

De jury bestond dit jaar uit Rem D. Koolhaas (creatief directeur van United Nude), Ferry Schoew (fashion forecaster), Michael Kampe (hoofd van het creatieve management Denim Boss Orange & Green) en Bram van Diepen (ontwerper mannenmode en creatief consultant).

Met de vijfentwintigste editie van de Amsterdamse modeweek en de tiende editie van Lichting was er ook ruimte voor een terugblik: alle winnaars van vorige Lichting-edities waren van de partij.

Beeld: FashionUnited

Amsterdam Fashion Week
amsterdamfashionweek
LICHTING
MBFWA