• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Daoyuan Ding grote winnaar ITS 2019

Daoyuan Ding grote winnaar ITS 2019

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Daoyuan Ding is de grote winnaar van ITS 2019 (international talent support); de internationale competitie die 18 jaar geleden door Barbara Franchin in het leven werd geroepen. De ITS 2019-finale vond op 12 juli plaats in de Italiaanse stad Trieste.

Ding ontvangt een geldprijs van 15.000 euro aangeboden door Allianz en een jaar mentorschap aangeboden door Pitti, evenals de mogelijkheid om zijn collectie te presenteren tijdens de januari 2020-editie van Pitti Uomo.

Ding, woonachtig in Shanghai, produceerde zijn collectie volledig in China. De jury roemde de ontwerper vanwege diens talent, oog voor detail en de manier waarop de ontwerper zijn collectie weet over te brengen. De jonge en getalenteerde Chinese ontwerper won ook de ‘Tomorrow entrepreneurial creativity award’.

Andere winnaars van de avond waren de Amerikaanse Corinna Goutus, die naar huis ging met de ITS-prijs voor duurzaamheid en naar wie de speciale vermelding van Vogue Talents gaat. De Diesel Award ging naar de Zwitserse Rafael Kouto. De prijs bestaat uit een geldprijs van 10 duizend euro en een halfjaarlijkse stage op het hoofdkantoor van Diesel. Kouto won eveneens de Lotto Sport Award (een stage van 3 maanden bij Lotto Sport Italia, plus het ontwerpen een exclusief project rond een capsulecollectie voor schoenen of kleding) aangeboden door Lotto Sport Italia.

De ITS kent jaarlijks prijzen toe aan jong ontwerptalent. Dit jaar melden totaal 800 ontwerpers uit meer dan 80 landen zich aan voor de zeventiende editie.

Beeld: Daoyuan Ding wint ITS 2019 via ITS

Barbara Franchin
Corinna Goutus
Daoyuan Ding
ITS
ITS 2019
Rafael Kouto